Erdoğan-Putin Astana'da bir araya geldi! İşte iki liderden ilk mesajlar! "Türkiye en güvenli güzergah"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Astana'da ikili görüşme gerçekleştirdi. İki lider yaklaşık 1,5 saat görüştü. Erdoğan, "Akkuyu çok önemli bir adım. Akkuyu'nun birinci türbininin önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması dünyada farklı bir ses getirecektir." dedi. Putin ise, "Gaz tedarikinde Türkiye en güvenli güzergah haline geldi şu an. Avrupa'dan çok daha güvenli güzergah haline geldi." ifadelerini kullandı.

Erdoğan-Putin Astana'da bir araya geldi! İşte iki liderden ilk mesajlar! "Türkiye en güvenli güzergah"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Kazakistan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

TÜRKİYE'DE DOĞAL GAZ MERKEZİ KURULMASI MASADA

Toplantıda, Putin'in Avrupa'daki enerji krizinin çözümüne yönelik, "Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulması" önerisinin gündeme geldi.

İki lider, Rusya-Ukrayna savaşı ve ateşkes süreci, Karadeniz Tahıl Koridoru'nu ve Suriye'deki gelişmeleri ele aldı.

İŞTE LİDERLERDEN İLK MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şöyle konuştu:

"Akkuyu çok önemli bir adım. Akkuyu'nun birinci türbininin önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması dünyada farklı bir ses getirecektir. (Nükleer santral) Sinop'la ilgili bir adım atılabilirse bu tabii çok daha farklı bir çarpan etkisi yapacaktır. Tahıl mutabakatını güçlendirerek sürdürmeliyiz."

PUTİN: GAZ TEDARİKİNDE TÜRKİYE AB İÇİN EN ÖNEMLİ GÜZERGAH

Doğalgaz tedarikinde Türkiye'nin en güvenli güzergah haline geldiğini belirten Putin şunları söyledi:

"Nükleer santral çalışması planlandığı gibi gidiyor. Gaz tedarikinde Türkiye en güvenli güzergah haline geldi şu an. Avrupa'dan çok daha güvenli güzergah haline geldi. TürkAkımı'nı patlatmayı planlıyorlardı biz bu terör eylemini önledik. Rusya'dan Türkiye'ye hidrokarbon tedariki tam akışla devam ediyor. Doğalgaz fiyatları şu anda zirvede. Türkiye'de bir merkez önerisinde gaz fiyatları siyasi imalar olmadan belirlenebilir."