Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi. Erdoğan'dan kritik açıklamalar.

Sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlık çalışanlarına şiddetin katalog suç kapsamına alınarak önüne geçilmesine yönelik düzenleme bayram sonrası milletvekillerinin takdiriyle kanunlaşacak" ifadelerini kullandı.

3600 ek gösterge konusuna da değinen Erdoğan, "Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftarda sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Yurt içinde ve yurt dışında çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarına sevgilerimi gönderiyorum. Sağlıkçılar koronavirüs sürecinde sancılı günler geçirdiler. Haftalarca evlerine gidemeyen çocuklarının yüzlerini göremeyen kardeşlerimiz oldu. Pek çok bilim insanımızı kaybettik. Vazife esnasında vefat edenler başta olmak üzere tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz gösterdikleri fedakarlıkları asla unutmayacak.

Süreç hepimize kaliteli yaygın ve erişilebilir bir sağlık alt yapısına sahip olmanın önemini hatırlatmıştır. Şehirlerimizde açtığımız 19 şehir hastanemiz kritik dönemde çok önemli rollar üstlendi. Rekor sürelerde inşasını tamamlayıp hizmete sunduk. Muhalefetin engellemek için uğraştığı tesisler dünyada örnek alınan kurumlar haline dönüştü. Salgın döneminde aşıya ilk ulaşan ülkeler arasında yer aldık. Kendi aşımızı da süratla geliştirdik. TURKOVAC bizim dışımızda dünyada birçok insana da şifa oluyor. Sağlık projelerimiz on binlerce kişinin hayatının kurtulmasına vesile oldu.

"2 yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi zaferle taçlandırmaya kararlıyız"

Salgına karşı son 2 yıldır yürüttüğümüz mücadeleyi zaferle taçlandırmaya kararlıyız. Bilim insanları mevcut tablonun pandemiden ziyade endemi olarak tanımlanmasını uygun görüyor. Önümüzdeki günlerde toplanacak olan Bilim Kurulumuzun aldığı kararları milletimizle paylaşacağız.

Modern hastaneler, sağlık hizmetlerinin sunumunda önemlidir vazgeçilmezdir ama asli unsur sağlık personelidir. Sağlık çalışanlarımızın vazifelerini bir endişe taşımayan yerine getirebilmelerini önemsiyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı'nda sizinle paylaştığımız tüm müjdelerimiz ile çalışmalar devam ediyor.

Müjdeleri tek tek sıraladı

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Komisyon aşaması biten bu teklif bayramdan sonra Genel kurula gelerek milletvekillerimizin takdiri ile kanunlaşacak. İkinci müjdemiz. Mesleki sorumluluk kuruluydu. Şiddet ile aynı kanun teklifi kapsamındaki bu düzenleme de bayram sonrası genel kurula gelecek. 3. müjdemiz mali haklar ile ilgili iyileştirmelerdi. Bakanlıklarımız mali iyileştirmeler konusunu çalışıyor. En kısa zamanda neticelerini sizlerle paylaşacağız. 4. müjdemiz mali iyileştirmelerin emekliliğe yansıması konusuydu. Sağlık çalışanları dışında da çok sayıda kişiyi igilendiren 3600 ek göstergeyi yıl sonu bitmeden neticelendirmekte kararlı olduğumu söylemek istiyorum. 5. müjde aile hekimlerinin ücretleri ileydi. Bu çalışmalar da yakında bitiyor.