Erdoğan 'Yeniden İstanbul' dedi, eski Bakan Murat Kurum 'Sıvadık Kolları' ifadeleriyle bu açıklamayı paylaştı, adaylık iddiaları güçlendi

Bakanlığı döneminde yaptığı başarılı işlerle adından söz ettiren eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısında ‘Yeniden İstanbul’ sözlerini kullandığı açıklamayı alıntıladı… ‘Sıvadık Kolları’ ifadeleriyle X üzerinden paylaşım yapan Kurum’un paylaşımı yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağına ilişkin iddiaları daha da güçlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün grup toplantısında "Bakın bir başlık atıyorum, 'Yeniden İstanbul' açıklamasının ardından eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

AK Parti'de ismi İBB adaylığı için en çok öne çıkan isimlerden biri olan Kurum,  Erdoğan'ın attığı başlığa destek vererek sosyal medya hesabından, Erdoğan'ın konuşmasının görüntülerini paylaştı, 'Yeniden İstanbul' notunu düştü, "Sıvadık Kolları" ifadelerini kullandı.

VİDEOYA DÜŞTÜĞÜ NOT ADAYLIK İDDİALARINI GÜÇLENDİRDİ

Kurum’un Erdoğan’ın grup konuşmasından ilgili kısmı paylaşıp ‘Yeniden İstanbul’ notunu düşmesi AK Parti’nin yerel seçimlerde İBB Başkanlığı için adı geçen Murat Kurum'un adaylık iddialarını daha da kuvvetlendirdi.

ANKETLERDE İLK SIRADA

tv100 Gece Haberleri Moderatörü Gökhan Taşkın da, Murat Kurum'un İBB Başkanlığı'na aday olacağı iddiaları ile ilgili olarak şunları kaydetti: “3 bin kişiyle anket yapılmış ve İstanbul’un yeni belediye başkanı kim olsun diye sorulduğunda yüzde 18.1’lik oranla Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un adı birinci sırada çıkıyor. Kurum, arkasından gelen adayların neredeyse 2 katı oranda tercih edilmiş.

"KULİSLERDE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR"

Temayül yoklamalarında da Murat Kurum isminin çokça dile getirildiği biliniyor AK Parti kulislerinde. İstanbul için adayın Murat Kurum olabileceğine kesin gözüyle bakılıyor.”