Erdoğan: Gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan' ABD'nin skandal kararı ile ilgli olarak, "ABD'nin ilişkilerimizde tamiri mümkün olmayan adımlar atmaması, her iki taraf için de çok önemlidir. Kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de" dedi.

Erdoğan: Gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

-(Libya ile mutabakat muhtırası) Burada Sevr'in aslında ters yüz edilmesi var. Böyle bir adım atılmış durumda. Şimdi de güvenlik ve askeri iş birliği anlaşması, ayrıca Meclisimize sunuldu. O da Meclisimiz onayladıktan sonra yürürlüğe girecektir. Libya'ya asker gönderimi konusunda ise böyle bir davet, böyle bir talep Libya tarafından Türkiye'ye gelecek olursa, nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair, ülkemiz bunun kararını verecektir.

- Doğu Akdeniz havzası önemli hidrokarbon rezervlerine sahip. Son dönemde bazı şirketlerin keşif haberlerini de duyuyoruz. Olur ki belki yanımıza uluslararası camiada güçlü olan bazı şirketleri de alma durumu söz konusu olabilir.

ABD Senatosunun 'Ermeni' kararı

Her şeyden önce Amerika Birleşik Devletleri iç siyasetindeki kamplaşmanın aleyhimize sonuçlar doğurduğunu, bazı çevrelerin Trump'ı zayıflatmak amacıyla ülkemizle ilgili gelişmeleri kendi çıkarları için suistimal ettiklerini üzüntüyle görmekteyiz. Bu aldığınız kararların bir kıymetiharbiyesi yok. Çünkü bu kararlarınız tamamen siyasidir.

- ABD'nin ilişkilerimizde tamiri mümkün olmayan adımlar atmaması, her iki taraf için de çok önemlidir.

-Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız.

- Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz. Çok açık ve net, rahatlıkla söyleyeyim. Amerika'da Kızılderililerle ilgili olarak bunu söylememek konuşmamak mümkün mü? Kızılderililerin tarihi, Amerika'nın yüz karasıdır.

Erdoğan: Gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de - Resim : 1

Güvenli Bölge

-Türkiye olarak derdimiz petrol değil, derdimiz burada (Suriye) yaşayan vatandaşların huzurunun nasıl sağlanacağı

-YPG-PYD, bunların Kürt olarak ifade edilmesi bana göre Kürtlere saygısızlıktır.

-Ne Amerika ne de Rusya, terör örgütü YPG/PYD'yi buralardan çıkaramadılar. Halbuki bize verdikleri söz böyleydi. Çıkartamayınca da iş başa düşüyor.

Kandil'e operasyon

Kandil'e sürekli harekatlar yapılıyor. Son dönemde yurtiçi yurt dışı operasyonlarımızda PKK'ya ağır darbeler vuruyoruz. Kaçırılan genç kızların orada nasıl muamele gördüğünü izledik. Ahlaksız adam genç kızlara nasıl tacizde bulunduğunu ekranlarda izledik. Ne yazık ki bu kızların o adamların elinde kurtulma durumu çok çok zor. Parlemantodaki temsilcilerinin hiç bunlara tepki gösterdiğini duyduk mu? Hayır.

- Yaptığımız operasyonlarla biz bunları adım atamaz hale getirdi.

-Biz PKK ile mücadelenin, DEAŞ ile olduğu gibi kararlı ve ortak şekilde yapılması gerektiği görüşündeyiz.

- Biz Sincar'da olsun, diğer yerlerde olsun, isterse Mahmur olsun, bu teröristleri nerede tespit edersek tepelerine bineceğiz ve PKK tamamen tasfiye edilene kadar bu mücadelemizi de sürdüreceğiz.

Avrupa'nın FETÖ'yü koruması

Şu anda sayısal olarak fazla bir rakam. Yurt dışında kaçtıkları yerler ABD, Almanya Fransa.. bütün bu ülkeler bunlara barınma imkanı verdi. Ve bunlara iltica hakkı da vermeye başladılar.

Yarın Merkel'le 16:00 gibi görüşmem olacak. Tabi bu konuları yine görüşeceğiz. Yarın ki görüşmenin önemli ağırlık noktası Libya ile ilgili Berlin zirvesi oluşturacak diye düşünüyorum ama bunu gündeme getireceğim.

"Bilgisayar üreteceğiz. İHA, SİHA üreticez. Devam edeceğiz"

Ne yazık ki Almanya ile ekonomik sanayi ticari sıkıntılarımız var. Biz bu noktada oralardan bize yasal olarak sözleşmemiz olduğu halde verilmesi gereken araç gereç makineler var. Vermiyorsanız da ne oluyor. Kötü komşu bize ev sahibi oluyor. Biz ne yapmaya başladık üretmeye. Bilgisayar üreteceğiz. İHA, SİHA üreticez. Devam edeceğiz.

Erken seçim açıklaması

Cumhur İttifakımız da Bahçeli de aynı şeyi söyledi. "Arkadaşlar bizim seçimimiz 2023'tür." Buradan bizim bir sapmamız söz konusu değildir. Biz bu ülkede açıklanan tarihlerde seçim yapmasını birileri öğrenecek. Biz şimdi tüm hazırlıklarımızı 2023 Haziran'a yapıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.

Hiçbir CHP'li Külliye'ye gelmiş değil. Olsa zaten rahat rahat bunu söylerim. Kaldı ki Külliye ile ilgili 'Kaçak Saray' ifadesini kullandı. Böyle bir şey mümkün değil. Burası milletimizin.

"Bizim kontrolümüz altında olan bir kanal olsun"(Kanal İstanbu)

Bu projeyi Belediye Başkanlığım zamanından yaptık. Başkaları yapmadı. Türkiye'de havalimanını yaptık. Berlin Havalimanı 17-18 yıl oldu hala bitiremediler. Ve onlar orada bizim başarımızı tartışıyor.

Dünyadaki tüm kanalları incelettik. Boğaz bizim için hukuki haklarımızı bile kullanamadığımız bir hattır. Boğaz'da çevre noktasında bir sıkıntı yaşayabilir miyiz. Yaşabiliriz. Bizim bunu Boğaz'dan kurtarmamız lazım.

Kanal İstanbul'u yapalım ki İstanbul'a yeni güzellikler katsın. Bizim kontrolümüz altında olan bir kanal olsun. Bu güzellik İstanbul'umuza ayrı bir güzellik katacaktır ve biz bunun için adımı attık. Bu proje birilerini rahatsız ediyor. Ülkede bir dikili ağaçları yok. Biz inşallah bu projeyi yapacağız. Yap işlet devret ile müşteri bulduk bulduk. Olmazsa devlet bütçesi ile burayı yapacağız. Diğer ülkelerle görüşmelerimiz de var. Gerekli adımları atacağız. Kanal İstanbul projesi yapılması en az 6-7 yılı bulur. Dünyada adından bahsettirecek bir proje.

Kadına şiddet

Kadın haklarının güçlendirilmesi konusunda çok önemli mevzuat düzenlemeleri yaptık. Nerede eksiklik varsa üzerine gideceğiz.