Erdoğan'dan Ford Otosan açıklaması! 15 bin kişi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, dev yatırımın 15 bin ilave istihdam yaratacağını, yerli elektrikli aracın ise 2022 yılında banttan ineceğini ifade etti.

Erdoğan'dan Ford Otosan açıklaması! 15 bin kişi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunuyor. 

Ford Otosan'ın yeni yatırımının ilave 15 bin kişilik istihdam gerçekleştirmesini beklediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin 2022 yılında banttan ineceğini vurguladı.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Ülkemiz güçlü sanayi alt yapısı teknoloji yetkinlikleri nitelikli iş gücü tedarik zincirlerindeki avantajlı konumu ve kapsamlı teşvik sistemiyle ülkemizin her yerinden yatırımları cezbediyor.

Ekonomideki başarının kahramanlarının başında imalat geliyor. 

G20'de sanayi üretimi en çok artan devletler arasın 337 bin ilave istihdam oluşturdu

Otomotiv sektörü, 25 milyar doların üzerine ihracat yaparak dış ticaretimizdeki lider konumu sürdürdü

Türkiye'nin önüne serilen tarihi fırsat penceresini kaçırmamak amacıyla başlattığımız yerli otomobil projemiz tüm hızıyla devam ediyor.

Bilim insanlarımızın Türkiye'deki faaliyetlerine de çok önem veriyoruz. Yerli veya yabancı bilim insanlarını araştırmalarına Türkiye'de devam etmeye davet ediyorum.

Geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır. Ford Otosan'ın proje sonrası üretim kapasitesi 650 bine yükselecek. 130 bin adetlik bir batarya kapasitesi de ülkemize kazandırılacak.