Erken emekli olmak isteyenlere müjdeli haber geldi! Sonunda…  İşte erken emeklilik fırsatı

Erken emekli olma fırsatı bugünlerde tüm emekli olmak isteyenlerin hayali olsa da bu hayale kavuşmak bazı vatandaşlar için o kadar da zor değil. Peki Nasıl erken emeli olabilirim? Ya da nasıl erken emekli olabilirsiniz? İşte detaylar…

Erken emekli olmak isteyenlere müjdeli haber geldi! Sonunda…  İşte erken emeklilik fırsatı

İnsanlar artık erken emekli olabilmek için ya mecbur olarak yaşının dolmasını ya da prim gün sayısını bekliyor. Ancak bu fırsat eşitliği il e birçok insan erkenden emeli olabiliyor. Tek yapmanız gereken ise kısa bir başvuru süreci… İşte o detaylar….

Emekli olacak vatandaşların en büyük problemlerinden bir tanesi haline gelen erken emeklik sorunu için 2 adet çözüm bulunuyor. Erken emekli olmak isteyen vatandaşların en önemli problemleri ise zamlar ve geçim sıkıntısı olarak önlerine çıkabilir olsa da bazı yapılacak olan yatırımlar ve kararlar bu durumun önüne geçebiliyor. Peki vatandaş nasıl erken emekli olabilir? Erken emekli olabilmek için neler yapılabilir? İşte o fırsatlardan bazıları…

Birçok vatandaş 2022 erken emeklilik araması yapıyor. Bir sonuç elde etmeye çalışan okurlar için iki önemli formül bulunuyor. Bu formül bazen vatandaşların gözünden kaçabiliyor.

Bu fırsatları göz önünde bulundurmak gerekir. Bu fırsatlardan en önemlisi ise Askerlik borçlanması… Askerlik borçlanması sayesinde insanlar artık 15 ay ile 18 aya kadar erken emekli olabiliyorlar. Bu süre dışarıdan bakıldığında kısa bir süre olarak gözükebilir. Ancak 18 ay boyunca çalışmak yerine 18 ay erken emekli olabilirsiniz.

Diğer formül ise doğum borçlanması olarak karşımıza çıkıyor. Doğum borçlanması ile vatandaşlarımız en az ortalama olarak iki yıl ile altı yıla kadar erkenden emekli olabiliyorlar. İki yıl ile altı yıl arasındaki denge ise şöyle kuruluyor. Bir çocuk doğuran vatandaş iki yıl, İki yıl çocuk doğurmuş vatandaşlar 4 yıl 3 çocuk doğurmuş vatandaşlar ise 6 yıla kadar erken emekli olabiliyorlar. Aslında altı yıl gibi çok büyük bir rakam diğer tüm borçlanmalardan dahi çok uzun bir süredir. Bu sebeple de erken emeklilik için bulunmaz bir Hint kumaşı gözüyle bakılıyor.