Erling Haaland yine rekor kırdı! Efsaneleri geride bıraktı, tarihe geçti

Manchester City’nin West Ham'ı 3-0 mağlup ettiği maçta fileleri havalandıran Erling Haaland, İngiltere Premier Lig’de 35.golünü atarak bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu. Golcü oyuncu Andy Cole ve Alan Shearer'ın rekorunu kırarak tarihe geçti.

Erling Haaland yine rekor kırdı! Efsaneleri geride bıraktı, tarihe geçti

İngiliz ekibi Manchester City’nin sezon başında Alman ekibi Borussia Dortmund’dan kadrosuna kattığı Norveçli forvet Erling Halaand, Premier Ligi sallamaya devam ediyor.

Yıldız futbolcu, ligin 33.haftasında City’nin West Ham United’ı 3-0 yendiği maçta takımının 2.golünü atarak bu sezonki gol sayısını 35’e çıkardı.

Erling Haaland yine rekor kırdı! Efsaneleri geride bıraktı, tarihe geçti - Resim : 1

REKOR KIRDI

Norveçli golcü böylece Premier Lig’de bir sezonda en çok atan oyuncu rekorunun yeni sahibi olarak Andy Cole ve Alan Shearer'ı geride bıraktı.                

Öte yandan form durumuna bakıldığında Halaand’ın bu rekorunu daha da geliştirebileceği düşünülüyor.

Manhester City formasıyla bu sezon 45 maça çıkan Halaand 51 gol attı, 8 asist yaptı. 

HALAAND'IN REKORLARI

Premier Lig`de "en hızlı 3 hat-trick" yapan oyuncu rekorunun sahibi Michael Owen bu dereceye 48 maçta ulaşırken, Haaland sadece 8 maçta rekorun yeni sahibi oldu. Haaland, Crystal Palace ve Nottingham Forest maçlarının ardından Manchester United`a karşı da hat-trick yapmıştı.

Haaland, Devler Ligi`nde 25 gol barajına en genç yaşta ulaşan oyuncu rekorunu da Kylian Mbappe`nin elinden aldı.

Haaland, 1928-1929 sezonunda 38 gol atan Tommy Johnson'ı geride bırakarak bir sezonda en çok gol atan futbolcu rekorunu kırdı