Ermeniler, konferansa katılanlara saldırmıştı! Azerbaycan'dan çirkin olaya sert tepki

ABD'de düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta skandal bir olay yaşandı. Ermeni gruplar, konferansın katılımcılarına saldırdı. Söz konusu olaya Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Ermeniler, konferansa katılanlara saldırmıştı! Azerbaycan'dan çirkin olaya sert tepki

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta, radikal Ermeni grupların etkinliğe katılanlara saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Açıklamada, "Konferansa katılan yetkililerin radikal Ermeni gruplar tarafından saldırıya uğramasını şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

"CİDDİ TEHDİT OLUŞTURUYOR"

2. Karabağ Savaşı ve Azerbaycan'ın Karabağ'da yaptığı antiterör operasyonu sonrasında Azerbaycan ve Türk vatandaşlarına karşı saldırıların Ermenistan'ın etnik nefret ve hoşgörüsüzlük politikasının sonucu olarak yoğun ve sistematik hale gelmesinin ciddi tehdit oluşturduğu belirtilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI"

"Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik karalama kampanyasının başarısızlığını ve bölgedeki yasadışı rejimin çöküşünü hazmedemeyen radikal Ermeni diasporası temsilcilerinin bu tür saldırıları suçtur ve cezalandırılmalıdır. Radikal Ermeni grupların ırk ayrımcılığı, nefret söylemi ve şiddet gibi unsurları içeren bu davranışları, uluslararası toplum tarafından şiddetle kınanmalı ve bu tür eylemlerin önlenmesi için ilgili devlet kurumları tarafından gerekli adımlar atılmalıdır."