Ertuğrul Özkök’ten İmamoğlu kararına ilişkin değerlendirme: “YSK Başkanı çıktı, açık açık 'Seçilse bile mazbatasını vermem' dedi ama haklı”

tv100'ün ilgi ile takip edilen programı Cengiz ile Ahtapot programında Ertuğrul Özkök, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezayı değerlendirdi. Özkök, "YSK Başkanı çıktı, açık açık “Seçilse bile mazbatasını vermem” dedi ama haklı" ifadelerini kullandı. Özkök ayrıca, "Ekrem İmamoğlu için kamuoyunda kalkmış bir dalga var. Bu açık bunu görmezden gelemeyiz. Ben bunu Karadeniz’de gözlerimle gördüm" dedi.

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanları, en çok merak edilenleri her hafta Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün sunumuyla Cengiz ile Ahtapot'ta masaya yatırılıyor.

Programda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi ve Türk Ceza Kanunu'nun 'siyasi yasak' içeren 53'üncü maddesinin uygulanması konuşuldu.

"YSK Başkanı çıktı, açık açık “Seçilse bile mazbatasını vermem” dedi ama haklı"

Kararı değerlendiren Ertuğrul Özkök, “YSK Başkanı çıktı, açık açık “Seçilse bile mazbatasını vermem” dedi ama haklı. Türk halkı şöyle mi düşünüyor? Bu adam mağdur, zavallı memleketi yönetemezse bile biz ona gidelim oy verelim… Böyle bir şey olabilir mi? Biz siyaseten neyi seçmemiz lazım. Mantıklı insanlar neyi seçerler. Ülkeyi en iyi yönetecek insanı değil mi? O zaman gidelim cezaevlerine yüzlerce haksız yere yatan insanlar var. Bu yanlış bir duygu. Burada Ekrem İmamoğlu’na bir haksızlık yapılıyor. Neredeyse diyecekler ki ‘Bu İmamoğlu’nun hazırladığı bir kumpastır. Kendini mağdur gösterip; altılı masaya kendini başkan olarak empoze etmek için.’ Bu kararı Ekrem İmamoğlu almadı, iddianameyi o yazmadı. İmamoğlu’na komplo teorisi yapmak bana hiç insaflı hareket gibi görünmüyor” dedi.

"İmamoğlu için kamuoyunda kalkmış bir dalga var"

Özkök, sözlerinin devamında ise, “Bana gazeteci olarak sorarsan Ekrem İmamoğlu için kamuoyunda kalkmış bir dalga var. Bu açık bunu görmezden gelemeyiz. Ben bunu Karadeniz’de gözlerimle gördüm. Gittiği her yerde öyle karşılanıyor” ifadelerine yer verdi.