Erzin Belediye Başkanı kimdir? Ökkeş Elmasoğlu kimdir? Depremden etkilenmeyen ilçe Erzin hakkında bilgiler

Kahramanmaraş merkezli iki deprem Hatay başta olmak üzere 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Binaların çoğunun yıkıldığı depremde, öyle bir yer vardı ki depremden hemen hemen hiç etkilenmedi. Burası, Hatay’ın Erzin ilçesi. Pek çok kişi de hiç bina yıkılmayan Erzin hakkındaki tüm detayları araştırıyor. Peki, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu kimdir? Yıkılmayan ilçe Erzin'de binalar neden çökmedi? İşte detaylar...

Erzin Belediye Başkanı kimdir? Ökkeş Elmasoğlu kimdir? Depremden etkilenmeyen ilçe Erzin hakkında bilgiler

Depremin vurduğu 10 ilde pek çok bina yıkıldı. Binalar, on binlerce kişiye mezar olurken deprem bölgesinde olan bir ilçede ise neredeyse hiç bina yıkılmadı. Depremden etkilenmeyen o yer Hatay’ın Erzin ilçesi.  

YIKILMAYAN İLÇE ERZİN NE YAPTI, BİNALAR NEDEN ÇÖKMEDİ?

Sosyal medyada da gündem olan tek bir binası bile yıkılmayan Erzin’in Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu,

"Kendi adıma bu konuda hiçbir şekilde taviz vermedim. Buna rağmen yapanlar oldu. Bunlara da yeterli elemanımız olmuyor. Her şeyi takip edemeyebiliyorsunuz. Bunlara işlemlerini yaptık. Yıkım kararı aldık, savcılığa bildirdik" dedi.

Depremde herhangi bir binanın yıkılmadığını Ökkeş Elmasoğlu,"Herhangi bir enkazımız yok. Depremden kaynaklı bir yaralı veya can kaybımız yok. Ancak İskenderun gibi yerlerde olan insanlarımızın can kayıpları var; onlara rahmet diliyorum. Erzin, o anlamda şanslı. Hasarlarımız var; az hasarlı, orta hasarlı binalarımız var. Az da olsa ağır hasarlı binalarımız var. Fakat bunlar, 7.7 gibi iki büyük depremin biraz doğal sonucu. Erzin'in özelinden kaynaklanan nedenler de var. Jeolojik yerleşim alanları, tek katlı yapılaşmanın çoğunlukta olması, bizim apartmanlaşmış bölgelerimiz de var" dedi.

ERZİN BELEDİYE BAŞKANI ÖKKEŞ ELMASOĞLU HANGİ PARTİDEN?

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı seçildi.

Erzin Belediye Başkanı kimdir? Ökkeş Elmasoğlu kimdir? Depremden etkilenmeyen ilçe Erzin hakkında bilgiler - Resim : 1

ERZİN BELEDİYE BAŞKANI ÖKKEŞ ELMASOĞLU KİMDİR?

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, 1979 yılında Erzin’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Erzin’de tamamladıktan sonra 2002 yılında Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Avukatlık stajın ardından askerlik görevini tamamlayan Ökkeş Elmasoğlu deneyim kazanmak için bir süre İstanbul’da avukatlık yaptı.

2005 yılında doğduğu ve çok sevdiği memleketi Erzin’e dönerek mesleğine burada devam etme kararı alan Ökkeş Elmasoğlu, 2005 yılından bu yana Erzin’de ikamet ediyor ve serbest avukatlık yapıyor.

ERZİN NEREDE, HANGİ İLDE? ERZİN NEREYE BAĞLI?

Erzin, Hatay'ın ilçelerinden biridir.. Osmaniye il merkezine 23 KM, Dörtyol ilçesine 15 KM ve İskenderun ilçesine 45 km mesafede, E-5 karayolu, Toprakkale-İskenderun demiryolu ve yine Toprakkale-İskenderun TEM otoyolunun kesiştiği istasyondan, 7 km’lik yolu kat ederek ilçe merkezine ulaşılır. İlçe merkezinin 35.137 olan nüfusu köylerle birlikte toplam 41.700 (2019 yılı genel nüfus sayımına göre) olup, turizmin canlandırdığı yaz aylarında 60.000’i geçer aldığı göçlerle sürekli artar. Sırtı Nur dağlarına dayanıp ayakları Akdeniz’e doğru uzanan ilçenin 415 km² yüzölçümüne karşılık merkezde rakımı 165 metredir.

Bir süre Erzin Belediyesinin de avukatlığını üstlenen Elmasoğlu, geçmiş dönemlerde Erzin Kent Konseyi Başkanlığı da da halen Erzin ADD Yönetim Kurulu Üyesi olup, 3 dönem Hatay Barosu Denetim Kurulu Üyeliği’nde görev almıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Ökkeş Elmasoğlu evli olup, iki kız çocuğu babasıdır.