Erzincan adeta buz kesti, hava sıcaklığı sıfırın altına kadar düştü

Aralık ayının ortalarına girerken ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve kış Erzincan'da da etkisini göstermeye devam ediyor. Kent genelinde etkili olan dondurucu soğuklar adeta kente buz kestirdi.

Erzincan adeta buz kesti, hava sıcaklığı sıfırın altına kadar düştü

Aralık ayı ile beraber etkili olan oğuk hava Erzincan'da da etkisini göstermeye başladı. Kent genelinde hava sıcaklığı eksi derecelere düşerken bazı araçların camlarını buz kestiği görüntülendi. 

HAVA SICAKLIĞI SIFIRIN ALTINA DÜŞTÜ

Erzincan’da soğuk hava etkisini artırdı. Gece sıfırın altına düşen hava sıcaklığı nedeniyle araçların camları buz tuttu. Sabah iş ve çocuklarını okula götürmek için yola çıkmaya hazırlanan vatandaşlar önce buz tutan araçlarının camını kazıdı.

Erzincan’da soğuyan havayla birlikte kış mevsiminin iyice hissedilmeye başladığını belirten vatandaşlardan Ahmet Köksal, “Kış ayına girdik. Bugün de çok soğuk bir havayla karşılaştık. Araçların camı buz tutmuş. Çocuğu okula götürmek için yola çıkacaktım bu durumu görünce camları kazıyorum.” dedi.

 

Erzincan adeta buz kesti, hava sıcaklığı sıfırın altına kadar düştü - Resim : 1

GECE SAATLERİNDE SİS VE BUZLANMA BEKLENİYOR

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Erzincan Ergan Dağında 12, Bayburt Kop Dağında 15, Erzurum Palandöken’de 14, Ardahan Göle’de 12 derece olarak kaydedildi.

 

Erzincan adeta buz kesti, hava sıcaklığı sıfırın altına kadar düştü - Resim : 2