Erzincan kent merkezinde yağmur etkili olurken yüksek kesimleri beyaza boyandı

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava Erzincan'ı da etkisi altına aldı. Erzincan kent merkezinde yağmur yağışı yaşanırken yüksek kesimlerinde kar yağışı gerçekleşti.

Erzincan kent merkezinde yağmur etkili olurken yüksek kesimleri beyaza boyandı

Erzincan soğuk hava ve kışın etkisi altına girdi. Kent merkezinde yağmur yağışı etkili olurken şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı gerçekleşti. 

Kent merkezinde yağmur yağışı yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kar yağışıyla birlikte etkili olan tipi, Erzincan - Sivas kara yolu Kızıldağ Geçidinde ağır tonajlı araçların ilerlemesini güçleştirdi. Karayolları ekipleri güzergâhta kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
Kar ve tipi, Erzincan - Gümüşhane kara yolu Ahmediye Geçidi ve Sivas güzergâhındaki Sakaltutan Geçidinde de etkili oldu.

BUZLANMA VE DON BEKLENİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bugün bölge genelinde hava çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksek kesimler karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin (2 ila 4 derece) üzerinde seyredecek. Rüzgar güneydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.