Erzincan sonbaharın büyülü güzelliğine kapıldı

Kış yavaş yavaş gelirken ülke genelinde görülen sonbahar tek tek tüm illeri etkisi altına almayı başardı. Erzincan'ın ormanlık alanlarını eşsiz güzelliği ile esir alan sonbahar beraberinde getirdiği yağmurlar ile gören herkesi büyülüyor.

Erzincan sonbaharın büyülü güzelliğine kapıldı

Erzincan'da kışa az bir zaman kala sonbahar Erzincan'ın ormanlık alanlarını tüm renkleri ile bezemeye başladı.  Ormanlık alanlarda yerleri kaplayan kurumuş yapraklar, kırmızı ve turuncunun en güzel tonları, gören herkesi kendisine hayran bırakmayı başarıyor.

SEYRİNE DOYUMSUZ BİR MANZARA

Erzincan’da köylerdeki ormanlık alanlar ve dağlar başta olmak üzere yüksek rakımlı bölgelerde sonbaharla oluşan doğal güzellikler, seyrine doyumsuz manzara sunuyor. İlkbaharda yemyeşil görüntüsüyle bölgeye ayrı renk katan farklı türdeki ağaçların yaprakları, sonbahar aylarında rengarenk renklere bürünüp ardından dökülüyor. Renk cümbüşüne dönen ve tabloyu andıran dağlardaki ağaçlar, doğaya ayrı bir güzellik katıyor.

 

Erzincan sonbaharın büyülü güzelliğine kapıldı - Resim : 1

HER AĞAÇ AYRI BİR RENK

Dağlarda görülen rengarenk ağaçlar, yolda ilerleyen sürücülere güzel manzara izleme keyfi sunuyor.

Rengarenk dağları izlerken keyif aldıklarını belirten vatandaşlar, "Buralar gezip görülecek yerler. Sonbaharda yapraklar sararmaya başladı ve her ağaç ayrı bir renk aldı." dedi.

 

Erzincan sonbaharın büyülü güzelliğine kapıldı - Resim : 2