Erzincan ve Bayburt'ta hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü, soğuktan araç camları buz kesti

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı Erzincan ve Bayburt'ta da etkili olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Erzincan ve Bayburt'ta etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü.

Erzincan ve Bayburt'ta hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü, soğuktan araç camları buz kesti

Yurt genelinde etkili soğuk hava ve kar yağışı Erzincan ve Byaburt'ta da kendisini göstermeye devam ediyor.  Erzincan ve Bayburt'ta etkili olan kar yağışının ardından hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü. Hızla düşen hava sıcaklığının ardından araç camları buz kesti. 

HER YER BUZ KESTİ

Gece saatlerinde hava sıcaklığın hissedilir derecede düştüğü Erzincan’da sabah erken saatlerde işlerine gitmek için sokağa çıkan vatandaşlarda buz mesaisi başladı. Soğuktan araçlarının camları buz tutan vatandaşlar yaklaşık 15 dakika araçlarının ısınması ve araç camlarının buzunu temizlemekle uğraşıyor. Soğuk hava nedeniyle bölgedeki bazı dereler ve göllerin yüzeyi kısmen buz tuttu.

Erzincan ve Bayburt'ta hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü, soğuktan araç camları buz kesti - Resim : 1

BUZLANMA VE DONA KARŞI UYARI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesinin görüldüğü bölgede sıcaklık mevsim normalleri civarında seyredecek.

 

Erzincan ve Bayburt'ta hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü, soğuktan araç camları buz kesti - Resim : 2