Erzincan'da altın madeninde heyelanda 2. gün: 9 işçiye ulaşmak için 827 kişiyle arama faaliyeti devam ediyor

Erzincan İliç’de yer alan altın madeninde meydana gelen felaketin bugün 2. Günü. Kayıp 9 işçiye ulaşmak için 827 personel çalışmalarını sürdürürken bölgede etkisini gösteren yağışlı hava arama çalışmalarını zorlaştırıyor. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre maden sahasında saha sorumlusu dahil 4 kişi gözaltına alındı.

Erzincan'da altın madeninde heyelanda 2. gün: 9 işçiye ulaşmak için 827 kişiyle arama faaliyeti devam ediyor

Erzincan'da dün yaşanan toprak kayması Türkiye'nin gündemine oturdu.

İliç ilçesindeki altın maden sahasında, geniş bir alanda yaşanan olay, yürekleri ağza getirdi.

Kısa sürede bölgeye ekipler sevk edildi.

Erzincan'da altın madeninde heyelanda 2. gün: 9 işçiye ulaşmak için 827 kişiyle arama faaliyeti devam ediyor - Resim : 1

827 PERSONEL GÖREVDE

Çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerle birlikte 827 personel zamana karşı bir mücadele başlattı. Olaya ilişkin soruşturma da başlatıldı.

İlk andan itibaren bölgedeki çalışmaları takip eden ve son durumu aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 667 işçiden 9’una henüz ulaşılamadığını açıkladı.

Erzincan'da altın madeninde heyelanda 2. gün: 9 işçiye ulaşmak için 827 kişiyle arama faaliyeti devam ediyor - Resim : 2

AİLELERİN UMUTLU BEKLEYİŞLERİ SÜRÜYOR

Bugün ise felakette ikinci gün.

Ekiplerin kurtarma çalışmalarına titizlikle devam ediyor. Çalışmalarda; 5 drone, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeği de kullanılıyor.

İşçilerin ailesi de bölgede ekiplerden gelecek iyi haber için umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Erzincan'da altın madeninde heyelanda 2. gün: 9 işçiye ulaşmak için 827 kişiyle arama faaliyeti devam ediyor - Resim : 3

BÖLGEDE YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

Öte yandan kent genelinde yağışlı havanın da sürdüğü belirtildi. Sağanak yağmurun ilerleyen saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

Tüm Türkiye, bölgeden gelecek olan iyi habere kilitlenmiş durumda.

Erzincan'da altın madeninde heyelanda 2. gün: 9 işçiye ulaşmak için 827 kişiyle arama faaliyeti devam ediyor - Resim : 4

“4 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması, hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmış olup, 4 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gelen son dakika bilgisine göre madendeki göçükle ilgili saha sorumlusu da dahil 4 kişi gözaltına alındı.