Erzincan'da gece saatlerinde yüksek kesimlerde etkili oldu. Yetkililerden uyarı geldi

Erzincan'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, yüksek kesimlerde kar yağışına çevirdi. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığının yanı sıra güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bildirildi. Yetkililer, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Erzincan'da gece saatlerinde yüksek kesimlerde etkili oldu. Yetkililerden uyarı geldi

Kar yağışı Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde etkili oldu. Bölge trafik ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alırken Karayolları ekiplerince Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde kar küreme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapıldı.

BUZLANMA VE DON GÖRÜLECEK

Ekipler, özellikle ağır vasıta sürücülerini, zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre; bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görülecek.

Erzincan'da gece saatlerinde yüksek kesimlerde etkili oldu. Yetkililerden uyarı geldi - Resim : 1

DİK YAMAÇLARDA ÇIĞ TEHLİKESİ

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.