Erzincan'da toprak altında kalan maden işçisinin annesi konuştu! "Çocuğumu bir an önce bana versinler!"

Erzincan'da maden ocağındaki toprak kayması sonrası toprak altında kalan bir işçinin annesi konuştu. Acılı anne, "Çocuğumu bir an önce bana verirler" Ben anneyim ve başarılıyım. Benim çocuğum yaşıyor. Ama bu gidişle ve çalışmaya göre, benim oğlumun büyümesinden ölecek" dedi.

Erzincan'da toprak altında kalan maden işçisinin annesi konuştu! "Çocuğumu bir an önce bana versinler!"

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında toprak kayması meydana geldi. Maden sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİNİN ANNESİ KONUŞTU!

9 maden işçisi toprak altında kaldı. 9 maden işçisinden biri olan işçinin annesi yaşadıklarını anlattı. 

Bekleyişi devam eden Acılı anne, "Benim çocuğum bir an önce bana verir. Ben anneyim ve çalışıyorum. Benim çocuğum yaşıyor. Ama bu gidişle ve çalışmaya göre , çocuğu açlıktan ölecek. Bir an önce bu işi çözsünler ve çocuğumu versinler." diye konuştu. 

AFAD EKİPLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Toprak altında kalan işçileri kurtarmak için Erzincan başta olmak üzere, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den gelen AFAD ekipleri görevlendirildi.

Birçok gönüllü yardım kesintisi ve kesinti sayısı katıldı. Bölgede 3 gün önce yaşanan toprak hareketliliği nedeniyle çalışmalar durduruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın bölgedeki krizlerin genel bakımını koordine ediyor.

"BEN ÇOCUĞUMU ALMADAN BURAYI TERK ETMEYECEĞİM"

Olayın ardından bölgesel olarak gelen ailelerin ise tıkanıp kurtarılma dostu ile bekleyişleri sürüyor. 1,5 yıl önce Gamze Yıldız ile dünyaya giren ve olay günü toprak altında kalan Uğur Yıldız'ın annesi Sevda Yıldız'ın acısını dökerek, "Benim çocuğum bir an önce bana verir. Ben anneyim ve çalışıyorum. Benim çocuğum yaşıyor. Ama bu gidişle ve çalışmaya göre , çocuğu açlıktan ölecek. Bir an önce bu işi çözsünler ve çocuğumu versinler. Ben alıp evime götüreyim. Yeter artık. İlk 2 gün 'yağmur yağıyor, toprak kayıyor' denildi. 2 gün çalışma oldu, bir arpa boyu yol alınamadı. bir süreç ve ayları bulur. Benim dayanacak gücüm ve sabrim yok. Ben çocuğumu almadan burayı terk etmeyeceğim" diye konuştu.

 "ARTIK HER ŞEYİ KABULENDİK"

Baba Ali Ekber Yıldız (58), "Benim çocuğum 3 gün önce sağdı. Artık her şeyi kabullendik. Bir an önce çocuğumuzu bize versinler. Hayallerimizi aldılar, kolumuzu kanadımı kırdılar. Buraya gelip insanları getirsinler. Orada bir hayatta kalmadı ki. Artık kayma varsa" da tamamen kaydırsınlar. Olan garibanlara oluyor" dedi.

BAKANLAR BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın bulunduğu Erzincan'ın İliç ilçesindeki heyelan bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Durumu Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da geldi. Bakanlar Bölgeyi inceleyip çalışmaları hakkında bilgi alacaklar. Bakanların daha sonra basın mensuplarına açıklama yapacakları öğrenildi.