Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ardahan hepsine tek tek uyarı geldi. Son değerlendirme yapıldı, tehlike büyük. Herkes çok dikkat etsin

Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer alan ve yüksek kar örtüsüne sahip illerin her birisi tek tek uyarıldı. Risk çok büyük. İçlerinde Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ardahan'ın bulunduğu illerin her birisi tek tek uyarıldı. Çığ tehlikesi kapıda.

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ardahan hepsine tek tek uyarı geldi. Son değerlendirme yapıldı, tehlike büyük. Herkes çok dikkat etsin

Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimler için önemle uyarı verildi.  Meteoroloji içlerinde Tunceli, Kars, Ardahan, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş'un bulunduğu illerin her birisini tek tek uyardı. Çığ tehlikesi kapıda.

YÜKSEK KAR ÖRTÜSÜNE SAHİP İLLER TEK TEK UYARILDI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: bölge genelinde havanın parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği; yağışların Erzincan çevresinde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı; Erzurum ve Bayburt çevrelerinde kar yağışlı geçeceği; sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları görülecek. Hava sıcaklığı: mevsim normalleri civarında seyredecek, rüzgar güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji çığ uyarısında bulunarak bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti.