Erzurum, Kars ve Ardahan' da yoğun kar yağışı etkili oldu

Erzurum, Kars ve Ardahan' da kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinde hava sıcaklığının kayda değer şekilde düştüğü Erzurum'da kar yağışı sabah erken saatlere kadar devam etti.

Erzurum, Kars ve Ardahan' da yoğun kar yağışı etkili oldu

Erzurum, Kars ve Ardahan'da şiddetli kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklığının önemli oranda düştüğü Erzurum'da ise kar yağışı sabah erken saatlere kadar devam etti.Kentte sabah saatlerinde cadde ve sokakları beyaza bürüyen kar, havanın açılmasıyla eridi.

KARS'TA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Kars'ta, yoğun kar yağışı etkili oldu. Beyaza bürünen şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye ulaştı. Sabah saatlerinde iş yerlerine giden vatandaşlar, araçlarının üzerine biriken karları temizledi.

Kars-Iğdır ve Kars-Ardahan kara yolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti, ekipler sorumluluk bölgelerinde kar küreme çalışması başlattı. Sarıkamış'ta ise gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar, ilçeyi beyaza bürüdü. Belediye ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü.

Vatandaşlar, ev ve iş yerleri önünde biriken karları temizledi. Kar yağışı nedeniyle Akyaka ilçesine bağlı İbiş, Kayadöven Süngüderesi ile Arpaçay ilçesine bağlı Bacıoğlu köyü yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri yolların ulaşıma açılması için çalışmasını sürdürüyor. Kars-Digor kara yolunda da kar ve yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Yoğun sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

 

Erzurum, Kars ve Ardahan' da yoğun kar yağışı etkili oldu - Resim : 1

ARDAHAN'DA KARIN ESİRİ OLDU

Ardahan'da da kar yağışı etkili oldu. Gece başlayan ve sabaha kadar aralıklarla etkili olan kar, kenti beyaza bürüdü.

Yoğun kar ve soğuk hava nedeniyle kara yollarında buzlanma da meydana geldi. Ekipler, sorumluluk bölgelerinde tuzlama çalışması yaptı.

 

Erzurum, Kars ve Ardahan' da yoğun kar yağışı etkili oldu - Resim : 2