Erzurum yoğun ve etkili sisin esiri oldu

Erzurum'da günlerdir etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yerini yoğun ve etkili sise bıraktı. Sabah saatlerinde il genelinde etkili olan yoğun sis sebebi ile sürücüler zor anlar yaşarken trafikte aksamalar yaşandı.

Erzurum yoğun ve etkili sisin esiri oldu

Erzurum'da günlerdir etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yerini yoğun sise bıraktı. Kent genelinde etkili olan yoğun sis görüş mesafesini olumsuz etkilerken trafikte aksamalara neden oldu. 

BUZLANMA VE DON OLAYLARINA KARŞI UYARI GELDİ

Sabah saatlerinde Erzurum’u etkisi altına alan sisli hava hayatı olumsuz anlamda etkilemeye başladı. Özellikle trafik zaman zaman aksamalar yaşandı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenen Erzurum’da rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yetkililer çığ uyarısı da yaparken, bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade ettiler.

Erzurum’da 3 gün boyunca hava bulutlu olacak ve tahminlere göre Pazar gününden itibaren kar yağışlı havanın etkisine girecek.

 

Erzurum yoğun ve etkili sisin esiri oldu - Resim : 1