Ömer Çelik’ten İmamoğlu saldırısı hakkında açıklama: Prensip olarak biz her türlü şiddete karşıyız

Dün Erzurum’da miting yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik saldırılara ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Prensip olarak biz her türlü şiddete karşıyız” dedi. Olaydan önce uyarıların yapıldığını belirten Çelik, kapsamlı bir soruşturma açılacağını da sözlerine ekledi.

Ömer Çelik’ten İmamoğlu saldırısı hakkında açıklama: Prensip olarak biz her türlü şiddete karşıyız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik NTV’de katıldığı Funda Görey’in programında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da miting yaptığı sırada taşlı saldırıya uğramasına ilişkin konuştu.

Çelik, “Dikkatli bir şekilde takip ettik. Prensip olarak biz siyasete dönük her türlü şiddete karşıyız. Siyasetin özgürce yapılabilmesi parti olarak dikkat ettiğimiz bir konu. Siyasete ve siyasetçiye dönük herhangi bir şiddetin maruz görülmesi söz konusu olamaz. Bu olaydan önce uyarılar yapılıyor. Burası miting alanı değil, miting alanı öbür taraf diye yönlendiriliyor. Erzurum bir barış şehri. Kapsamlı bir soruşturma yapılacaktır. İBB Başkanı en ufak bir olayda Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamalar yapıyor. Yakışıksız bir beyan. Fiziki şiddete karşı olduğumuz gibi sözel manipülasyona ve provakatif söyleme de karşı olmak zorundayız.” Dedi.