Erzurum'da yoğun kar yağışı devam ediyor! Kent merkezi beyaz örtü altına girdi

Erzurum'da yoğun kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. İki gündür aralıklarla devam eden şiddetli kar yağışının ardından kent merkezi beyaz örtü altına girerken kentte hava sıcaklığının ise ciddi oranda düştüğü gözlemlendi.

Erzurum'da yoğun kar yağışı devam ediyor! Kent merkezi beyaz örtü altına girdi

Erzurum'da iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı gece saatlerinde de etkili olmaya devam etti. Sabah erken saatlere kadar süren şiddetli kar yağışının ardından kent merkezi beyaz örtü altına girdi. 

VATANDAŞLAR GÜNE KAR YAĞIŞI İLE UYANDI

Meteoroloji, Erzurum ve çevresi için yaptığı 2 günlük kar yağışı gece saatlerinde yoğunlaştı. Bir süredir kar yağışının olmadığı şehirde vatandaşlar güne karla uyandı. Yoğun kar yağışı zaman zaman trafikte olumsuzluklara sebep olurken, belediyeler hem şehir içinde hem de ilçelerde karla mücadele çalışmalarını devam ettiriyor. Yüksek kesimlerindeki yerleşim alanlarda da yolların trafiğe açılması için ekipler çalışıyor. Zaman zaman ulaşıma kapanan bazı yollarda Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri vatandaşların çağrılarına cevap vermek için 24 saat mücadele veriyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölgemiz genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceğini açıkladı. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Meteoroloji tahminlerine göre Erzurum’da 3 gün parçalı ve bulutlu bir hava olacak daha sonra kar yeniden geri dönecek.