ESA uyduları Türkiye'ye geldi ve bu fotoğrafı çekti! Korkunç tablo gözler önünde

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından çektirilen uydu görüntülerinde özellikle Hatay'ın deprem önce ve sonrasındaki hali ortaya çıktı. Uydu görüntüleri, depremin bölgeye verdiği tahrikatı gözler önüne serdi.

ESA uyduları Türkiye'ye geldi ve bu fotoğrafı çekti! Korkunç tablo gözler önünde

Hatay, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremlerden en çok hasar gören yerlerden biri oldu. Kentte çok sayıda bina yıkılırken, geniş çapta enkaz oluştu. Yıkıcı depremlere 20 Şubat'ta yenileri eklendi. Merkez üsleri Defne ve Samandağ olan ilçelerde sırasıyla 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde sarsıntılar yaşandı.

DEPREM ÖNCESİ VE SONRASI KARŞILAŞTIRILDI

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından işletilen Copernicus Sentinel-2 Dünya gözlem uydusu, merkez Antakya ilçesini uzaydan görüntüledi. Depremden önce 25 Ocak'ta ve deprem sonrası 14 Şubat'ta kayıt altına alınan kareler karşılaştırıldı.

ESA uyduları Türkiye'ye geldi ve bu fotoğrafı çekti! Korkunç tablo gözler önünde - Resim : 1

DEPREMİN YARATTIĞI YIKIM BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

Antakya'da depremin yıkıcı boyutu, bir kez daha gözler önüne serildi. ESA'dan yapılan açıklamada şöyle denildi, "6 Şubat'ta Türkiye ve Suriye'yi vuran yıkıcı depremin ardından Antakya'daki yıkımı gösteriyor. Copernicus Sentinel-2 tarafından çekilen ilk görüntü depremden önce, 25 Ocak 2023'e ait. İkinci görüntü ise depremden sonra 14 Şubat 2023'teki yıkımı gösteriyor."

ESA uyduları Türkiye'ye geldi ve bu fotoğrafı çekti! Korkunç tablo gözler önünde - Resim : 2

FELAKETİN BOYUTU TANIMLANDI

Farklı uzay ajanslarından gelen Dünya gözlemlerinin, felaketin boyutunu tanımlamak ve yerel ekipleri kurtarma çabalarında desteklemek üzere birleştirildiği belirtildi. Daha önce ABD merkezli uydu şirketi Maxar, deprem bölgelerindeki yıkıma ilişkin afetin öncesine ve sonrasına ait görüntüleri paylaşmıştı.