Esenler ve Bayrampaşa'da iki bina yıkılma tehlikesi altında, oturanlar yardım istiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından olması beklenen deprem nedeniyle dikkatler İstanbul'daki yapılara yöneldi. İstanbul Esenler ve Bayrampaşa'daki iki binada yaşayanlar çatlayan kolonlar ve çürüyen demirler nedeniyle korktuklarını ve yetkililerden yardım beklediklerini anlattı.

Esenler ve Bayrampaşa'da iki bina yıkılma tehlikesi altında, oturanlar yardım istiyor

Depremlerin ardından gözler İstanbul'da bulunan binalara çevrildi. Esenler Oruç Reis Mahallesi'nde bulunan 35 yıllık beş katlı binada yaşayanlar korkudan uyuyamadıklarını belirtiyor.

Deniz kumundan yapılan binanın pas tutarak çürüyen demirleri, çatlayan kolonları nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Esenler ve Bayrampaşa'da iki bina yıkılma tehlikesi altında, oturanlar yardım istiyor - Resim : 1"DENİZ KUMUNDAN YAPILMIŞ, KORKUDAN UYUYAMIYORUZ"

Bina sakinlerinden Sevgi Köker, "Binamız 30 yıllık bir bina. Kolonları patlamış durumda. Esenler Belediyesi'ne başvuru yaptık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de onay bekliyor. Gelip bakılmasını istiyoruz ya da kentsel dönüşüme girmesini istiyoruz. Biz korkudan uyuyamıyoruz. Demirler çürük durumda gösterdiğim gibi. Paslı bir şekilde dökülüyor. Deniz kumundan yapılmış. Durumumuz yok ki başka yere gidelim. Kira verecek durumumuz da yok. Kiralar belli zaten. Çocuğumuz da var, korkudan uyuyamıyoruz" dedi.

Esenler ve Bayrampaşa'da iki bina yıkılma tehlikesi altında, oturanlar yardım istiyor - Resim : 2

KOLONLARDAKİ ÇATLAKLAR ARASINA BİR ELİN YARISI GİRİYOR

Bayrampaşa'da, Altıntepsi Mahallesi'nde üç katlı binanın duvar ve kolonlarında çatlaklar oluştu.

Binanın dış cephesindeki sıvaların dökülmesi ve kolonlarındaki derin çatlaklar apartman sakinlerinde tedirginliğe neden oldu.

Çatlakların arasına bir elin yarısına kadar girmesi dikkat çekti.