Eşi emekli olanlar 65 yaş aylığı alabiliyor mu, 2021 yaşlılık maaşı ne kadar oldu, Kimler yaşlılık maaşı alabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu desteklerden olan yaşlılık maaşı ile ilgili birçok kriter merak ediliyor. Vatandaş, yaşlılık maaşının kimlere verildiğini, hangi şartların gerektiğini araştırıyor. İşte detaylar..

Eşi emekli olanlar 65 yaş aylığı alabiliyor mu, 2021 yaşlılık maaşı ne kadar oldu, Kimler yaşlılık maaşı alabilir?

En çok sorulan ve araştırılan ayrıntılardan birisi de yaşlılık maaşı almak için eşi emekli maaşı alan kişilere bu desteğin sağlanıp sağlanmadığı... İşte tüm ayrıntılar…

Halk arasında 65 yaş maaşı olarak da bilinen yaşlılık maaşı bilindiği gibi 65 yaşını dolduran ve üstü olan kişilere veriliyor. Ancak bununla da bitmiyor. 65 yaşı doldurmasının yanı sıra belirli şartları da taşıması gerekiyor. Peki bu şartlar neler?

Herhangi bir geliri bulunmayan, bakmakla yükümlü olduğu kişilerin olmadığı 65 yaş ve üstü vatandaşlara sağlanan yaşlılık maaşı yeni yılla birlikte zamlandı.

2021 yılı yaşlılık maaşı ne kadar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar bakanlığının sağlamış olduğu yaşlılık maaşı geçen yıl(2020) 711 TL olarak veriliyordu. Yaşlılık maaşı yeni yılda 154 TL zamlanarak 865 liraya yükseldi.

Peki yaşlılık maaşı almanın şartları nelerdir?

65 yaş ve üstü vatandaşlar yaşlılık maaşı alabilmesi için bazı kriterleri sağlıyor olması gerekmektedir.

Bu kriterlerden en öne gelen ise; Bir sağlık kuruluşundan yaşlılık ya da başkasının yardımı olmadan yaşayamayacak oranda yaşlılık olmak üzere 2 farklı şekilde verilen belgelerden yalnızca ya da en az birini almaları gerekmektedir.

Diğer önemli kriter ise herhangi bir Sosyal sigortalar kurumundan herhangi bir gelirinin bulunmaması aynı zamanda bakmakla yükümlü oldukları birinin bulunmaması gerekiyor

Nafaka bağlanmış olan, mahkeme kararı ile devamlı geliri olan vatandaşlar da yaşlılık maaşından ne yazık ki faydalanamazlar.

Diğer merak edilen en önemli konuların başında ise eşi emekli olanlar yaşlılık aylığı alabiliyor mu? sorusu oldu.

Bir üstte yazan şartlar sağlandığı durumda eşi emekli olanlar yaşlılık aylığı alma konusunda herhangi bir engel taşımamaktadır. Ancak ikisinin toplam gelirinin 1218 lirayı geçmemesi gerekmektedir. Geçmesi durumunda bu destekten ne yazık ki faydalanamamaktadır.