Eski Başbakan Yardımcısı yerlere yatarak görenleri şok etti

Avustralyalı siyasetçi Barnaby Joyce, gece saatlerinde yolda yerlere yattı. Eski siyasetçinin telefon görüşmesi yaptığı sırada düşmesi nedeniyle yerde kaldığı belirtildi. Ancak ülkede Joyce'un yardıma ihtiyacı olduğunu savunanlarda var.

Eski Başbakan Yardımcısı yerlere yatarak görenleri şok etti

Daily Mail Australia, ülkenin 56 yaşındaki eski Başbakan Yardımcısı Barnaby Joyce’un çarşamba günü saat 23.26'da Canberra'daki Lonsdale Caddesi'nde yerlere yattığı özel bir videosunu yayınladı.

Kaynaklar siyasetçinin eşi Vikki Campion ile hareketli bir telefon görüşmesi yaparken büyük bir saksının üzerinde oturduğunu, yere düştüğünü ve kaldığı yerden o şekilde görüşmesine devam ettiğini söyledi.

Sözcü'nün aktardığına göre, çok konuşulan videosu hakkında yorum yapan Joyce ise, “Orada elinde kamera olan birinin olduğunu bilseydim, daha çabuk kalkardım” yorumunu yaptı.

Ancak bazı kişiler, olayın ardından siyasetçinin istifa etmesi yönünde çağrıda bulundu.

Eski Başbakan Yardımcısı yerlere yatarak görenleri şok etti - Resim : 1

"YARDIMA İHTİYACI YOKMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYORDU"

Akademisyen ve siyasi yazar Jenny Hocking, sosyal medyada Joyce’u sert bir şekilde eleştirerek onun yardıma ihtiyacı olduğunu savundu. 

Joyce’u videoya alan kişi de, politikacıyı karısını umursamamakla suçlarken Campion da karşıt eleştiride bulundu. Medyaya, kocası kendisini aradığında “yarı uykuda” olduğunu ve videoyu çeken kişiyi “Joyce’un yardıma ihtiyacı olup olmadığını sormadığı” için eleştirdiğini söyledi.

Ancak tanık buna karşılık verdi ve siyasetçinin yardıma ihtiyacı olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi. Kaynak, “Joyce yol kenarında yatarken rahat ve mutlu görünüyordu ve herhangi bir yardıma ihtiyacı yokmuş gibi görünüyordu” dedi.