Eski eşini öldürüp köyde 3 ay saklandı! Özel ekip yakaladı!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz temmuz ayında eski eşi E.B. tarafından bıçaklanıp daha sonra tabancayla vurularak öldürülen 28 yaşındaki Esma Başeğmez, hastanede hayatını kaybetmişti. Esra'nın ölümünden sonra kayıplara karışan E.B.'nin yakalanması için özel ekip kuruldu ve köy köy katil zanlısı arandı. Bozek Köyü'nde bir kulübede yakalanan E.B., kimliğini gizleyerek köye sığındığı ve telefon kullanmadığı öğrenildi.

Eski eşini öldürüp köyde 3 ay saklandı! Özel ekip yakaladı!

Geçtiğimiz 15 Temmuz'da akşam saatlerinde Diyarbakır-Elazığ kara yolunda Öğretmenevi yakınında E.B., 3 ay önce boşandığı Esma Başeğmez'i sokak ortasında bıçakladı. E.B., Başeğmez'i önce yanağından, ardından boynundan bıçaklayarak yaraladı. Kanlar içinde yığılan Bağeğmez'e, E.B. bu kez tabancayla ateş açtı.

İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılıp, yoğun bakıma alınan Başeğmez 2 gün dayanabildi. 17 Temmuz'da hayatını kaybetti. Otopsi sonrası ailesine teslim edilen Esma Başeğmez'in cenazesi, Kayapınar ilçesinde toprağa verildi.

Özel ekip tarafından yakalandı

tv100 Muhabiri Canan Altıntaş'ın haberine göre; Diyarbakir Asayiş Şube Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Bürosu, 'kadına el kalkamaz'  çalışmaları kapsamında Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile birlikte gerçekleştirdikleri ortak operasyon sonucu 3 aydır kaçak olan E.B'yi, köy köy aradı. Kurulan özel ekip köy köy katil zanlısını aradı ve Bozek Köyü'nde izini buldu.

Eski eşini öldüren E.B. suçunu itiraf etti. Olay yerinden kaçarken silahını ve telefonunu attığını söyleyen E.B. gözaltına alındı ve sorgusu devam ediyor.

Köyde 3 ay saklandı

Eski eşini önce bıçaklayıp daha sonra silahla öldüren şahıs kaçtığı tarihten itibaren kimliğini gizleyerek köy hayatı yaşadığını ve yakalanmamak için cep telefonu kullanmadığı anlaşıldı. Bir kulübede 3 ay saklanan şüpheliye ek gözaltına alındı.