Bolivya'nın eski geçici Devlet Başkanı Anez, cezaevinde intihara kalkıştı

Bolivya'nın eski geçici Devlet Başkanı Jeanine Anez'in tutuklu bulunduğu cezaevinde intihara kalkıştığı bildirildi.

Bolivya'nın eski geçici Devlet Başkanı Anez, cezaevinde intihara kalkıştı

Bolivya'da Kasım 2019'da dönemin Devlet Başkanı Evo Morales'in ordudan gelen baskının sonucunda istifa etmesinden sonra geçici olarak devlet başkanlığı görevini alan Jeanine Anez'in tutuklu bulunduğu cezaevinde intihara girişiminde bulunduğu bildirildi.

Bolivya Devlet Bakanı Eduardo del Castillo yaptığı basın toplantısında, Anez'in cezaevinde kendine zarar verdiğini doğrulayarak, “Bolivya halkına, Anez'in günün erken saatlerinde kendine zarar vermeye çalıştığını üzülerek bildiriyorum. Kollarından birinde küçük çizikler var ama endişelenecek bir şey yok. Anez'in sağlık durumu stabil” sözlerini kullandı.

Anez'in neden intihara teşebbüs ettiğini bilmediklerini belirten Eduardo del Castillo, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Anez'in Avukatı Norka Cuellar da müvekkilinin bileklerini keserek kendine zarar vermeye çalıştığını söyledi. Cuellar gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu, eski Geçici Devlet Başkanı'nın yardım çığlığı. Anez kendini rahat hissetmiyor, doktor hücresine geldiğinde onu kolunda kesiklerle buldu. Sol bileğinde 3 kesik var, kesikler dikilmiş" dedi.