Eski Kars İl Başkanı’ndan CHP’ye sert sözler! “Özgür Özel'le görüşmemde gözlerindeki kin ve nefreti gördüm”

CHP, 31 Mart yerel seçimleri için adayların belirlenmesine ilişkin çalışmalarını sürdürürken adayların belirlenmesinde ön seçim uygulanmamasıyla ilgili tepkiler büyüyor. CHP eski Kars İl Başkanı Taner Toraman da memnuniyet anketinden birinci çıkmasına rağmen aday gösterilmemiş olması nedeniyle bir açıklama yaparak CHP yönetimine tepki gösterdi.

Eski Kars İl Başkanı’ndan CHP’ye sert sözler! “Özgür Özel'le görüşmemde gözlerindeki kin ve nefreti gördüm”

Cumhuriyet Halk Partisi eski Kars İl Başkanı Taner Toraman, kurultayda eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi sebebiyle aday gösterilmediğini açıkladı.

Toraman, yaptığı açıklamada kendisinden "intikam alındığını" belirterek CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yapıkları görüşmeden detaylara yer verdi.

Memnuniyet anketlerinde birinci çıktığına dikkat çeken Taner Toraman, "Ön seçim dediniz, yapmadınız! Temayül dediniz, yapmadınız! Memnuniyet anketi dediniz, sonuçlarına uymadınız! Ahbap çavuş ilişkilerini kullanarak illere, ilçelere atama yaptırarak kadrolaşacağınızı zannediyorsunuz" diyerek yönetimin aday belirleme stratejisine tepki gösterdi.

"BENDEN İNTİKAM ALDINIZ"

Özgür Özel ile yaptığı görüşme için "gözlerinde kin ve nefreti gördüm" diyen Toraman açıklamasında şu detaylara yer verdi:

Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'na oy verdiğim için benden intikam aldınız. Sayın Özgür ÖZEL ile yaptığım görüşmemde gözlerindeki kin ve nefret duygusunu gördüm. Parti içerisinde şahsıma karşı bir kumpas kurularak İl başkanı ve örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı tarafından farklı tarihlerde bölgemizi ve seçmen yapısını tanımayan iki Karadeniz kökenli milletvekillerini “usul olsun torba dolsun” mantığıyla yüzeysel bir çalışma yaptırılarak, planlı bir şekilde Kars halkındaki kabulümün bilinmesine rağmen, İl Başkanı Onur Ulutaşdemir ve Kars'tan 30 yıldan fazla bir süredir ayrılmış Balıkesir milletvekiliyken şu anda örgütlerden sorumlu sözde Kars sevdalısı olduğunu söyleyen ama Kars'ı ve partiliyi tanımayan Ensar Aytekin tarafından kasıtlı olarak intikam duygularıyla  hareket edip, parti içerisinde oligarşi yaratarak kendilerini mahşerin üç atlısı gibi gören Genç PM üyesi Uğurcan IRAK, İl Başkanı Onur ULUDAŞDEMİR, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Kars'ı ben atayacağım diyen Ensar AYTEKİN ve Merkez İlçe Başkanı Yusuf KANBAY kendilerine yeni bir aday buldular.

Buldukları bu hemşehrimizi genel merkeze götürmelerine rağmen adaylaştıramadılar. Yaptıkları bu çalışmalar boşa çıktı.İstanbul sevdasıyla Kars İl Örgütü'nün, üyelerinin ve özellikle Karslı seçmenlerimizin iradesi yok saydılar. 

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM"

DEĞİŞİM DEDİĞİNİZ ŞEY, İLİNDEKİ VE İLÇESİNDEKİ ANKETLERDE 1. OLAN ADAYI KILIÇDAROĞLU’NA YAKIN DURDU DİYE ÇİZİP, YERİNE “HER SEÇİM GECESİ PARTİNİN SEÇİM SİSTEMİNİN ÇÖKMESİNE SEBEP OLMUŞ OLAN ONURSAL ADIGÜZEL’i Mİ 2 DÖNEM ÇANAKKALE MİLLETVEKİLLİĞİ, PM ve Genel Başkan Yardımcılığı yapmış Muharrem ERKEK’i ve birçok ilde sanki adam yokmuş gibi milletvekillerini ve PM üyelerini seçtirmek için aday gösteren genel merkez, değişimin öncüsü gibi görünüp intikam alıyorlar.

Partiyi kin, nefret ve intikam duygularıyla yönetenlerle yanyana olmayacağım. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu baba ocağımız, üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk partisi'ni kişisel ikballeri ve nefret duygularıyla yönetmek isteyenlerin heveslerini boşa çıkaracağım. Memleketimin istikbali için parti içerisinde sadece aday belirleme süreçlerinde değil, demokrasinin daha çok vücut bulması için mücadeleye devam edeceğim.

22 yıl sonra canımızı dişimize takarak seçtirdiğimiz İl Milletvekilimiz aday sürecinde sanki Chp Kars Milletvekili değil misafir sanatçı gibi davranmış bu sonucun oluşmasına katkı sağlamıştır. Detaylı açıklamayı ilerleyen süreçte açıklayacağım