Eski sevgilisini darp ettiği iddia ediliyordu! Başsavcılık Fenerbahçe’nin eski futbolcusu hakkında karar verdi

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Mergim Berisha, hakkında kız arkadaşını darp ettiği gerekçesiyle Anadolu Cumhuriyet Basşavcılığı’nca geçtiğimiz sene soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, fiziki şiddete dair adli rapor bulunmadığını dikkate alarak Berisha hakkında takipsizlik kararı verdi. tv100’den Halil Sadri Yılmaz’ın özel haberi…

Eski sevgilisini darp ettiği iddia ediliyordu! Başsavcılık Fenerbahçe’nin eski futbolcusu hakkında karar verdi

Vesa Vllasaili, geçtiğimiz sene Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Fenerbahçe’nin Alman asıllı yıldız forveti Mergim Berisha’dan şikayetçi oldu. Şikâyet dilekçesinde Vllasaliu ile Berisha'nın 2021 yılının eylül ayından suç tarihine kadar beraber yaşadıkları ve normal şartlar altında gelecek ay evlenmeyi planladıkları belirtildi.

"VLLASALİU'YU SİTEYE ALMAYIN" ŞEKLİNDE TALİMAT VERMİŞ

Suç duyurusu dilekçesinde, Berisha'nın Vllasaliu'ya şiddet uyguladığı ve birlikte yaşadığı Ümraniye'deki rezidanstan kovduğu öne sürüldü. Berisha'nın Vllasaliu'nun eşyalarına el koyduğu ve eşyalarını almasına müsaade dahi etmediği dilekçede ifade edildi. Dilekçede Berisha'nın rezidansın güvenlik görevlilerine "Vllasaliu'yu siteye almayın" şeklinde talimat verdiği de iddia edildi.

UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLMİŞTİ

tv100'den Halil Sadri Yılmaz'ın özel haberine göre, Berisha’nın kendisine hakaret ettiği de öne sürülen suç duyurusu dilekçesinde, futbolcunun genç kadının eşyalarına da el koyarak “Yağma” suçunu işlediği iddia edildi. Vllasaliu, Berisha hakkında uzaklaştırma kararı talep etti. Talebi kabul eden Anadolu 1. Aile Mahkemesi, 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa' uyarınca Berisha'nın şiddet mağduru Vllasaliu'ya iki ay süreyle şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürme içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi.

BAŞSAVCILIK YAKALAMA KARARI ÇIKARTTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, genç kadının şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma devam ederken Berisha, Bundesliga takımlarından Augsburg’a kiralandı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında ifadesi alınamayan yıldız futbolcu hakkında yakalama kararı çıkarttı.

HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI

Futbol sezonunun sonra ermesin ardından sözleşmesini görüşmek için Türkiye’ye gelen Mergim Berisha, havalimanında gözaltına alındı. Mevcutlu bir şekilde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Berisha, burada ‘şüpheli’ sıfatıyla nöbetçi savcıya ifade verdi.

BERİSHA: “BABAMA HAKARET ETTİ”

Berisha, savcılık ifadesinde Vllasaliu'nun eski kız arkadaşı olduğunu belirterek “Aramızda bir münakaşa oldu bu sırada babama hakaret etti. Bu nedenle aramızda sorun büyüdü ancak ben kendisine karşı herhangi bir hakaret veya tehdit kelimesi kullanmadım. Kendisinin bende herhangi bir eşyası da yoktur. Mevcut eşyalarını almıştır. Ayrıca ben müştekiye yönelik darp eyleminde bulunmadım, fiziksel şiddet uygulamadım” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

VLLASALİU’YU REZİDANSA ALMAYIN ŞEKLİNDE TALİMAT VERDİM

Ayrıldıktan sonra Ümraniye’deki rezidansta çalışan güvenliklere “Buraya Vllasaliu'yu almayın” şeklinde talimat verdiğini savcılık ifadesinde kabul eden Berisha, “Kendisi ayrıldıktan sonra haksız bir şekilde beni suçlamış ve iftira atmıştır. İddiaların hiçbiri doğru değildir” dedi.

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Savcılık, ifade vermesinin ardından yıldız futbolcuyu serbest bıraktı. Fenerbahçe’yle görüşen Berisha ise 4 buçuk milyon Euro karşılığı Augsburg’a transfer oldu.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Vllasaliu’nun iddia ettiği fiziki şiddete dair adli rapor bulunmadığı, olayı doğrular tanık ya da ses ve görüntü kaydı bulunmadığı gibi hususları dikkate aldı. Başsavcılık, kamu davası açılması için yeterli şüphe oluşturan delil bulunmadığını belirterek Berisha hakkında takipsizlik kararı verdi.