Eskişehir için iyi haber geldi! Bahar çoktan yola çıktı bile... Hava sıcaklığı hızla artacak

Eskişehir için iyi haber geldi. İl genelinde etkili olan toz taşınımı nedeniyle sabah saatlerinde pus hadisesi yaşanması beklenirken artan hava sıcaklığı yüzleri güldürdü.

Eskişehir için iyi haber geldi! Bahar çoktan yola çıktı bile... Hava sıcaklığı hızla artacak

Eskişehir'de etkili olan toz taşınımı ile beraber gece saatlerinde ve sabah erken saatlerde il genelinde pus hadisesi yaşanması beklenirken etkili olan sıcak hava yüzleri güldürdü. Nisan ayı ile beraber hava sıcaklığında yaşanan yükseliş şehre adeta baharı getirdi.

ESKİŞEHİR'E BAHAR GELDİ

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği, ayrıca toz taşınımı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Son günlerde artan hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeyi sürdüreceği öngörülüyor. Rüzgarın ise güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği değerlendiriliyor.

Öte yandan Eskişehir'in Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde hava sıcaklığının 32 dereceye kadar yükselebileceği ifade edildi.