Esnafa 250 milyar lira kredi desteği! Gözler Bakan Nebati'de

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnaf ve KOBİ'ler için oluşturulan kredi paketinin detaylarını bugün açıklayacak. Yeni KGF paketi ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Başvuru şartları neler? İşte bilinmesi gerekenler...

Esnafa 250 milyar lira kredi desteği! Gözler Bakan Nebati'de

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu paketi ile esnaf ve KOBİ'lere 250 milyar lira finansman sağlanacak yeni paketin detaylarını bugün açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı pakette başta kıdem tazminatı desteği olmak üzere 14 başlık yer alacak. İşverene verilecek destekle EYT düzenlemesinin getireceği mali yükün hafifletilmesi hedefleniyor.

Bakan Nebati, "Bu paket ile KOBİ'lerimiz başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren işletmelerimize 200 milyar liralık kefalet karşılığında yaklaşık 250 milyar lira kredi hacmi sunarak önemli miktarda finansman imkanı oluşturuyoruz" dedi.

Sağlanan krediler hangi alan için sunulduysa o alanda kullanılabilecek. Bunun için yeni önlemler alınacak. 

Detayların bugün saat 14.00'te Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklaması, paketin ise ay sonuna kadar devreye girmesi bekleniyor.