Estetik ameliyatlarda yeni furya! "TikTok videolarımı shoplayamıyorum, burnumun ucunu biraz kaldırmanız lazım"

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte, estetik ameliyatlara olan ilgi de aynı oranda artış gösterdi. Öyle ki burun estetiği taleplerinde patlama olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Suat Turgut, "TikTok videolarımı shoplayamıyorum, burnumun ucunu biraz kaldırmanız lazım" talepleriyle ameliyat başvuruları olduğunu açıkladı.

Estetik ameliyatlarda yeni furya! "TikTok videolarımı shoplayamıyorum, burnumun ucunu biraz kaldırmanız lazım"

Sosyal medyada fenomenlik çılgınlığıyla birlikte estetiğe de olan ilgi arttı. 

"TikTok VİDEOLARIMI SHOPLAYAMIYORUM"

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Suat Turgut, “Burun estetiği taleplerinde patlama var. Aynılaşma mutlaka oluyor çünkü yapılan işlem aynı. Görsel medya çok etkiliyor, ‘Hocam yüz fotoğraflarımı shop’la düzeltiyorum ama TikTok videolarımı shoplayamıyorum, onun için bu kemeri aldırmam, burnumun ucunu biraz kaldırmanız lazım’, manken ve top modellerin resimleriyle gelen ‘Yüzüm, burnum bu şekilde olsun’ diye ilginç taleplerle gelen insanlar da oluyor” dedi.

"CİDDİ KOMPLİKASYONLAR ORTAYA ÇIKIYOR"

Yakınlarından, komşusundan ameliyat olanları görüyorlar ve bu taleple yoğun bir şekilde müracaat ediyorlar. Öncelikle şuna dikkat ediyoruz, burun estetiği yaparken kişinin psikolojik durumunun uygun olup olmadığını değerlendiriyoruz. Psikiyatristin de olduğu bir konseyde kişiyi değerlendiriyoruz. Bu işi ehil olan kişilere yaptırmak lazım, kamu hastanelerinde de bu ameliyatları çok tecrübeli arkadaşlarımız da biz de yapıyoruz. Hekim olmayan kişiler 'Estetik ameliyatlar yapıyoruz, dolguyla burun düzeltiyoruz, dudak, burun dolgusu yapıyoruz' diyerek kontrolsüz şekilde bu işlemleri yapıyorlar. Ciddi komplikasyonlar ortaya çıkıyor, sonuçları ağır oluyor. Komplikasyon çıktıktan, doku kaybı olduktan sonra bu kullanılan dolgu maddelerinin vücutta oluşturduğu yan etkiler ortaya çıktıktan sonra düzeltmesi de çok zor oluyor. İnsanlar eski hallerini istiyor ama maalesef o işlemler yapıldıktan sonra eski halini kimse veremiyor" dedi.

"TALEPLERDE PATLAMA VAR"

"Burun estetiği taleplerinde patlama var. Bu belki burun ve yüz estetiğine olan isteğin, arzunun ne kadar üst düzeyde olduğunu gösteren bir bulgu. Kanser hastası, kulakları akan, ağır hastalar pandemi döneminde korkuyla hastaneye gelmezken hiçbir sağlık problemi olmayan sadece burun şeklinden rahatsız olan kişilerin tamamı ameliyatlarına ve kontrollerine çok düzenli geldiler."