Patates, soğan ve et fiyatları düşüyor mu? Bakan Kirişçi açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, et fiyatları başta olmak üzere soğan ve tarım ürünleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kirişçi, kırmızı et fiyatlarının gerilediğini, fiyat artışlarının söz konusu olmadığını söyledi.

Patates, soğan ve et fiyatları düşüyor mu? Bakan Kirişçi açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kırmızı et ve soğan fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak tarımsal ürünler ile ilgili bilgi verdi. NTV’den Ahmet Ergen’e konuşan Bakan Kirişçi, kırmızı et fiyatlarının gerilediğini, ileri gidişin söz konusu olmadığını söyledi.

"ET FİYATLARI GERİLİYOR"

Kırmızı et fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirme yapan Bakan Kirişci şunları kaydetti:

"Et fiyatları geriliyor, ileri gidiş söz konusu değil. Kasap reyonu olan marketlerde biz fiyat garantili ürün verdik. İstanbul'da başladık. Başarılı olduğunu gördüğümüzde Ankara'da da uyguluyoruz. Kıymayı 190 liradan satmaları karşılığında marketlere ürün veriyoruz. Et Süt Kurumu'nun durması gereken yer regülasyon."

SOĞAN VE PATATES FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Soğan fiyatlarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Kirişci şunları söyledi: "Türkiye'nin aslında soğan arzıyla ilgili sorunu yok. Şu anda Adana halini arayacak olsanız soğan fiyatlarının 11-12 liralara geldiğini duyabiliriz. Tarım ürünleri üzerinden spekülatif davranışlar karşılık buluyor. Patates için de aynı şekilde, üretim fazlamız var. Buradan ilerisi artık Ticaret Bakanlığımızı ilgiledirdiği için bakanlık olarak görev alanımızın dışına çıkmış oluyor."