Türkiye'de Akdeniz bölgesindeki illerimiz Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'de oluşma ihtimali bulunan kasırga Libya'ya doğru hareketlenmeye başladı.
Adana, Antalya, Hatay ve Osmaniye'deki kasırga belirsizliği devam ediyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kasırga konusunda belirsizlik devam ediyor. Daha vakit var. Bize de gelebilir, Libya'ya da gidebilir..." dedi.
Meteoroloji uzmanları ve meteorolojik kaynaklar tarafından pazartesi günü Akdeniz bölgesinde kasırga bekleniyor. Adana, Mersin, Antalya ve Hatay'da etkisini gösterecek kuzeyli rüzgarların, İstanbul ve Çanakkale'de çok kuvvetli esintiye neden olacağı ifade ediliyor.
Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'ye 11-12 Eylül tarihi hakkında flaş bir haber verildi. Bu tarihte Türkiye'ye Akdeniz kasırgası bekleniyor. Herkesin önlemini şimdi alması gerekiyor.
Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye üzerinden gidecek yağmurların Yunanistan'da büyük bir sele yol açması bekleniyor.
Meteorolojik kaynaklar tarafından gerçekleştirilen son değerlendirmeye göre Akdeniz'in altı cayır cayır yanmaya başladı. Adana, Mersin, Antalya ve Hatay önümüzdeki günlerde bir kasırga ile karşı karşıya kalabilir. Dünya bir anda kafasını oraya döndürdü.
Hatay, Adana, Mersin ve Antalya için korkunç tarih şimdi verildi. Hava Forum tarafından yapılan son paylaşım, deniz suyu sıcaklıklarının normalin üzerinde seyrettiği Akdeniz'i işaret etti. Su resmen fokur fokur kaynamaya başlayınca sıcak suyu seven kasırgalar Akdeniz'i vurabilir. Tahminlere göre tarih hiç uzak değil. Eylül ayı ortaları gelmeden Akdeniz'de kasırga meydana gelme ihtimali üzerinde duruluyor.
Türkiye'nin en önemli ihracat ürünlerini mahvediyordu. Akdeniz'de üreticilerin baş belası canlıyla mücadele başladı. Mücadele kapsamında Akdeniz Meyve sineğine karşı sıfır tolerans gösterildiği belirtildi.
Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'nin komşusu Yunanistan hakkında felaket bir haber verildi. Ege ve Akdeniz adeta tüm suyunu alıp Yunanistan'a boşaltacak. Tarihi bir felaket gelebilir. Dünyanın gözü Antalya, Mersin, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale kıyılarına çevrildi.
Araştırmacılar yayımladıkları raporla herkesin korkudan bir adım geri atmasına neden olduğu o bilgileri açıkladı. Bu bilimsel değerlendirmeler gelecekte bizi bekleyen felaketlerin ön izlemesi gibi düşünülebilir. İstilacı türler her zamankinden daha kolay yayılmaya başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 Ağustos 2023 Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Tahminlere göre yurt genelinde hava sıcaklıkarında artış yaşanacak. Bazı bölgelerde sıcaklık artışı 10 dereceleri bulacak. Peki hangi ilde hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklığı kaç derece? İşte il il hava durumu raporu...
Akdeniz'de avlanan ve istilacılar arasında eti yenilebilen tek tür olan aslan balığına yoğun talep var. Kilosu 500 liradan satılan türe vatandaşlar menüde ilgi gösterse de, avcılığı zor olduğu için balıkçılar tarafından çok rağbet görmüyor. Bu nedenle ise tüketime yönelik talep, zaman zaman karşılıksız kalıyor.
Araştırmacılar tarafından Akdeniz hakkında ürkütücü bir keşif yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, 15 metrelik bir sıcak su tabakası tespit ettiklerini söylüyor. Adana, Antalya, Hatay ve Mersin'in altı fokur fokur kaynıyor.
Tüm dünyada artan hava sıcaklıkları denizleri de vurdu. Isınan deniz suyu, Akdeniz Körfezi'nin endemik tür ve oksijen kaynağı olan deniz çayırlarını etkilemeye başladı. Konu hakkında konuşan uzman isim korku yaratan tabloyu gözler önüne serdi.
Meteorolojik kaynaklar tarafından Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin için kırmızı alarm verildi. 14 ve 15 Ağustos'ta geçerli olacak uyarıya göre aşırı sıcakların bu kentlerimizde etkili olması bekleniyor.