Park sorununu bitirecek dava! Park yasak diyen işgalci sayılacak

Etiler'de bir galeri sahibi apartman sakininin motosikletini park etmesine karşı çıkınca emsal niteliğinde dava açıldı.

Park sorununu bitirecek dava! Park yasak diyen işgalci sayılacak

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından otopark tartışmasına son verecek emsal niteliğinde flaş bir dava açıldı. Savcılık, dükkânının önüne park ettirmeyen esnafın belediyeden bir izni olmadan kaldırımı işgal etmesini suç saydı.

Etiler'de apartman girişinde galericilik yapan Eren San, apartman sakininin motosikletini park etmesine, 'Burası benim dükkanımın önü, benden izinsiz kimse park edemez' diyerek engelledi. Savcılık bilirkişi atadı. Bilirkişi, ne apartman yöneticilerinin oy birliğiyle aldığı bir karar ne de belediyece alınmış bir izin bulunmadığı değerlendirmesinde bulununca, galerici San hakkında 'Hakkı Olmayan Yere Tecavüz Etme' suçundan dava açıldı.

Günlük hayatta, büyük kentlerde yaşayan vatandaşların birçoğunun yaşadığı problemlerden bir tanesi olan otopark sorunuyla ilgili emsal bir karara imza atıldı. Savcılık, dükkânının önüne park ettirmeyen esnafın belediyeden bir izni olmadan kaldırımı işgal etmesiyle ilgili dava açtı. 58 yaşındaki Hakan Kulaberoğlu İstanbul Beşiktaş'ta ikamet ediyordu. Geçtiğimiz yıl 23 Ağustos günü kullandığı motosikleti oturduğu binanın ortak kullanım alanına park etti. İddiaya göre apartman giriş katında galericilik yapan Eren San, park edilen motosikleti yerinden alarak başka bir alana bıraktı.

"Dükkanımın önü" dedi

Motosikletinin yerinde olmadığı gören Kulaberoğlu, San'ın yanına giderek motosikletini sorduğunda ise 'Burası benim dükkanımın önü, benden izinsiz kimse park edemez' yanıtıyla karşı karşıya kaldı. Savcılığa başvuran Hakan Kulaberoğlu'nun ihbarı sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Savcılık, dosyaya bilirkişi atadı. Yürütülen soruşturma kapsamında olayla ilgili bilirkişi incelemesi yapıldı. Bilirkişi binanın ortak alanını herhangi bir apartman tarafından alınan oy birliği kararı olmadığı veya belediyece verilmiş bir izin de bulunmadığı fakat Eren San'ın bu duruma rağmen ortak alanı kendi kullanımına tahsis ederek işgal ettiğini belirledi.

Kaynak: Sabah