Eurovision'a Filistin damgası

Eurovision Şarkı Yarışması'nda sahne alan Madonna'nın bir dansçısı Filistin bayrağı olan kostümle sahne alırken, İzlanda adına yarışmaya katılan Hatari Grubu da Filistin bayrağı açtı.

Eurovision'a Filistin damgası

Bu yıl İsrail'de düzenlenen Eurovisin Şarkı Yarışması'na Filistin damgası vuruldu. Yarışma öncesinde İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulüm ve baskılar nedeniyle eleştirilen organizasyonda Filistin rüzgarı esti. Daha önce sadece şarkı söylemek için orada olacağını ifade eden Madonna'nın bir dansçıcı üzerinde Filistin bayrağı olan kıyafetle sahneye çıktı.

Madonna yapılan bir çok boykot çağrısına rağmen İsrail'in başkenti Tel Aviv'de düzenlenen 64. Eurovision Şarkı Yarışması'nda sahne alarak 2 şarkı seslendirdi. Madonna'nın 'Gelecek' (Future) isimli şarkısını seslendirdiği sırada el ele sahneye çıkan 2 dansçı dikkat çekti. Dansçılardan birinin kostümünün arkasında Filistin bayrağı, diğerinde ise İsrail bayrağı vardı.

Eurovision komitesinden yapılan yazılı açıklamada "Eurovision Şarkı Yarışması siyasi bir etkinlik değildir ve bu konuda Madonna bilgilendirilmişti" ifadesine yer verildi.

dasdasd
İzlanda adına yarışan Hatari Grubu, puanlama sırasında Filistin bayrağı açtı

Hatari'den Filistin Bayrağı

Eurovision'a asıl damga vuran hareket ise İzlanda'yı "Hatrio mun sigar" şarkısıyla temsil eden Hatari grubundan geldi. Grup puanlar dağıtıldığı sırada Filistin bayrağı açarak zafer işareti yaptı.

Duncan Laurence
Duncan Laurence

Kazanan Hollanda

26 ülkenin katıldığı Eurovision'da yapılan oylamanın ardından 'Arcade' isimli şarkı ile Hollanda adına yarışan Duncan Laurence 492 puan alarak yarışmayı kazandı. İkinci İtalya olurken, Rusya üçüncü oldu. Ev sahibi İsrail ise 23'üncü sırada yer aldı.