Ev alacaklar dikkat: Bu ilanlara sakın kanmayın! Lüks daireler üzerinden akılalmaz oyun

Dolandırıcılar, şimdi de yeni ev almak isteyenleri hedefe aldı. İlan sitelerine başkasına ait lüks daireleri kendilerininmiş gibi satışa koyan dolandırıcılar, senet imzalatarak vatandaşları borçlandırıyor. Uzmanlar, evin tapusunun fotokopisini almadan ve araştırmasını yapmadan sözleşme imzalanmaması konusunda uyarıyor.

Ev alacaklar dikkat: Bu ilanlara sakın kanmayın! Lüks daireler üzerinden akılalmaz oyun

İlan sitelerinde kendilerine ait olmayan lüks daireleri ucuza satışa çıkaran dolandırıcıların akılalmaz oyunu ortaya çıktı. Ağına düşürdükleri müşterilere senet imzalattıran dolandırıcılar, vatandaşları binlerce lira borçlandırıyor.

Yeni dolandırıcılık yöntemi ilan siteleri üzerinden işliyor. Dolandırıcılar özellikle Beylikdüzü ve Esenyurt gibi ilçelerde bulunan başkasına ait lüks daireleri düşük fiyata ilana çıkarıyor.

Gayrimenkul danışmanı Kadir Özel; asılsız ilanlarla, film platosu gibi dairelerle insanları kandırmak amaçlı ilanlar koyduklarını açıkladı.

Dahası dolandırıcılar kapora olarak müşterilere senet imzalatıyorlar.

Özel, ''Cebinizde kaporanız yoksa size kapora mahiyetinde senet imzalatıyorlar. 30-40 bin lira civarındaki bu senetle insanları borçlandırıyorlar'' diye konuştu.

Özel bir de ''Evin tapusunun fotokopisini almadan ve araştırmasını yapmadan kesinlikle sözleşme imzalamamalarını tavsiye ederiz'' diyerek uyarıda bulundu.

(Ntv)