Ev hanımlarına bin 100 TL ödenecek! Bakanlıktan açıklama geldi! Başvurular e-Devlet üzerinden olacak!

Devlet tarafından vatandaşın ekonomik yükünü azaltmak, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla çeşitli alanlarda sosyal destek paketleri bulunuyor. Evde bakım yardımı, kırtasiye desteği, çocuklu ailelere ödenen yardımlar derken ev hanımları da unutulmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından açıklanan destek programında ev hanımlarına bin 100 TL ödeme yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

Ev hanımlarına bin 100 TL ödenecek! Bakanlıktan açıklama geldi! Başvurular e-Devlet üzerinden olacak!

Anneler için devlet tarafından yapılan bazı destek ödemeleri mevcut. Bu ödemeler, süt parası ve doğum parasıdır. Açıklanan yeni bir bilgiye göre ev hanımlarına özel bir destek paketi hazırlandığı belirtildi. Ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacağı ifade edildi. Ev hanımlarının başvurabileceği yardım paketleri de paylaşıldı.

Ev hanımlarına sosyal destek paketleri;

- Pandemi ev hanımlarına sosyal destek yardım paketi,

- Ev hanımlarına bin 100 TL yardım parası,

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım paketi

- Valiliklerin tarafından verilen yardım paketleri

- Belediyelerin sağladığı yardım paketleri

Ev hanımlarına bin 100 TL ödenecek! Bakanlıktan açıklama geldi! Başvurular e-Devlet üzerinden olacak! - Resim : 1

Ev hanımları için sosyal ve maddi yardım başvurusu yapacak pek çok kurum da olduğu belirtildi. Bu sosyal yardımlara başvuran vatandaşların başvuru sonuçlarını merak ettiğinde sorgulamak için e-Devlet üzerinden araştırma yaptığı da ifade edildi. 

Ev hanımlarına destek ödemeleri

Ev hanımları, sosyal veya maddi destek almak istediğinde birçok kurum kendilerinden başvuru formu doldurmasını istiyor. Bu formlarla beraber bazen kuruma göre farklı belgeler de formun beraberinde talep edilebiliyor. Ev hanımlarına nakit para desteği veren kurumların başında Kaymakamlık binalarında bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı geliyor.