Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakan Tunç son dakika olarak duyurdu. 1 Eylül'den itibaren zorunlu olacak

Türkiye'de yaşayan milyonlarca ev sahibi ve kiracı aralarında çözemedikleri sorunları dava yoluyla çözmeye çalışıyor. Bu durumun önü kesilebilsin diye arabuluculuk sistemi zorunlu hale getirildi. Artan ev sahibi-kiracı davalarının azalması umut ediliyor. Bakan Tunç detayları paylaştı..

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakan Tunç son dakika olarak duyurdu. 1 Eylül'den itibaren zorunlu olacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kabine toplantısı sonrasında açıklama yaparak, kira davalarında zorunlu arabuluculuk döneminin 1 Eylül’den itibaren başlayacağını duyurdu. İşte Bakan Tunç'un tüm açıklaması;

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

"Kira uyuşmazlıklarının mahkemeye intikal etmeden arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşması, tarafların daha az masrafla ve daha hızlı ve barışçıl bir yöntemle uzlaşmalarını sağlayacak. Bu durumda mahkemelerin iş yükü de azalmış olacak"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından tüm kesimlerin gönlünü alacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara bir çağrı yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Ek bütçede önceliğimizi zorunlu olarak deprem bölgesinin hızla ayağı kaldırılmasını sağlayacak projelere verdik. Yaptığımız vergi artışlarından elde edeceğimiz gelirleri şu aşamada başka yerlere aktarmayı vicdanı olarak başka yerlere aktarmayı kabul edemeyiz. Bütçe gelirlerini artırmaya bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmaları gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı planlıyoruz.

"HERKESİN HANESİNE ZARAR OLARAK YAZILIR"

Milletimin tüm fertlerinden serin kanlı olmalarını ve bize güvenmelerini ülke ve kendilerinin geleceğine sahip çıkmalarını istiyorum. Kimilerinin anlık telaştan kimilerinin aç gözlülükten kaynaklı reflekslerle sergiledikleri her dengesiz tasarrufun ortak refah ve huzur hedeflerimize zarar verdiğini unutmamalıyız. Üretim yapıyorsak maliyet ve kar hesabımızı, ticaret yapıyorsak fiyatlama politikamızı, ev sahibiysek kira talebimizi aracımızı satıyorsak satış bedelini bu anlayışla belirlemeliyiz.

Ne döviz artışıyla ne enflasyonla izah edilemeyecek yüksek fiyatlarla piyasayı yukarı çekmek sonu olmayan kısır döngüye destek vermektir. Gün sonunda yüksek kazanç sağlamış gibi görünen süreç aylar, yıllar geçtikçe herkesin hanesine zarar olarak yazılacak sonuçlara gebedir. Kimsenin bilerek ve isteyerek ne kendisine ne evlatlarına ne de ülkesine böyle kötülük yapacağına ihtimal vermiyorum.

"KONUT FİYATLARINDA ADIMLAR ATILIYOR"

Şayet bu konuda ihmali ve kastı olan çıkarsa devlet olarak gerekeni yapmaktan çekinmeyiz. Ticaret Bakanlığımız otomobil piyasasında görülen stokçuluğun ve fiyat manipülasyonunun önüne geçmek için denetimlerini artırdı. Konut fiyatlarında adımlar için değerlendirmeler sürüyor.

Serbest piyasa ekonomisinden taviz vermeden haksız kazanç sağlamaya çalışan fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğiz. Konut fiyatları, kiralarla ilgili ilave adımlara dair değerlendirmelerimiz sürüyor. Haksız kazanç peşinde koşan fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğiz."