Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira fiyatları...

İstanbul'da milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konut kiraları, son yılda yüzde 10.81 artış gösterdi. Peki, fiyatların en yüksek olduğu ilçe hangisi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira fiyatları...

İstanbul'da ev sahibi olanlar ve ev arayanlar en uygun fiyatlı kiralık dairleri araştırıyor. Son yılda artan enflasyon oranları ile ilçelerdeki kira değerleri değişti. Verilere göre kira bedellerinin en yüksek olduğu ilçeler ise sırayla Sarıyer, Beşiktaş, Bakırköy ve Beyoğlu oldu. Konut kiraları yüzde 10.81 artış gösterdi. 

Metrekare birim fiyatları şöyle sıralanıyor; Sarıyer 30 lira, Beşiktaş 28 lira, Bakırköy ve Beyoğlu ise 23 lira. İstanbul ilçeleri için ise metrekare birim fiyatları ortalama 17 lira.

Konut kiralarına ilişkin görüşlerini aktaran Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, bazı bölgelerde oranların daha yüksek olduğuna değindi. Başaran, "Bin liraya oturmuş olduğunuz bir evde yüzde 10.81 artışla 100 lira gibi bir artış gözlendi. Enflasyon oranlarına göre paralellik gözüküyor. Bazı bölgelerde daha yüksek oranları görebiliyoruz. Genel ortalama yüzde 10.81 diyoruz ama İstanbul'da yüzde 23'lük artış gösteren yerler de var. Mesela Esenyurt, Bayrampaşa" bilgilerini verdi.

Metrekare birim fiyatı en fazla artan ilçe hangisi?

Metrekare birim fiyatları ile ilgili değerlendirmede bulunan Başaran sözlerini şöyle tamamladı: "En yüksek olduğu bölge Sarıyer. Sarıyer'in metrekare birim fiyatı 30 lira. Hemen ikinci sırada Beşiktaş geliyor 28 lira. Beşiktaş'ta 100 metrekare bir ev tutmak istemiş olursanız 2 bin 800 lira ödemeniz gerekiyor. Sarıyer'de 3 bin lira ödemeniz gerekiyor. Hemen arkasından Bakırköy ve Beyoğlu geliyor. Onlardaki metrekare birim fiyatı da 23 lira. Daha sonraki ilçelerse Şişli ve Kadıköy."