Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor.. Uygulama tüm sorunları ortadan kaldıracak

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın şikayetçi olduğu kira fiyatlarında yapılan fahiş zamlara dair düzenlemeler tüm hızıyla sürüyor. Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren yeni düzenleme ise merak konusu oldu. Düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor.. Uygulama tüm sorunları ortadan kaldıracak

Kira fiyatlarındaki önlenemez yükseliş, kiracıları ve ev sahiplerini korkutmuş ve bu durum kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Uygulanan düzenleme ile bu duruma yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Bu sınırın bitimine sayılı günler kala gözler yeni düzenlemeye çevrildi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor.. Uygulama tüm sorunları ortadan kaldıracak - Resim : 1

HAPİS CEZASI GELECEK

Yetkililer tarafından son haftalarda yaptılan açıklamalarda kira artış sınırında sürenin uzatılacağı belirtildi. Fakat düzenleme yasalaşmadığından uygulama için yeni tarih ve zam oranı henüz belli olmadı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor.. Uygulama tüm sorunları ortadan kaldıracak - Resim : 2

Kira düzenlemesi ile sadece zam oranı değil daha sert yaptırımlar da gündemde. Evini piyasa rayicinin üzerinde fahiş fiyata kiraya veren ev sahiplerinin 1-3 yıl hapisle yargılanması bekleniyor.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor.. Uygulama tüm sorunları ortadan kaldıracak - Resim : 3

ARABULUCULUK SİSTEMİ DEVREYE SOKULACAK

Mülk sahipleri ve kiracılar için arabuluculuk sistemi de yakın zamanda devreye sokulacak. Son yıllarda hızla artan Kira bedelleri ev sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük sorunlara yol açtı. İşte bu sorunun çözümü için yapılan arabuluculuk düzenlemesi 1 Eylül'de devreye girecek.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yeni dönem resmen başlıyor.. Uygulama tüm sorunları ortadan kaldıracak - Resim : 4

Bu tarih itibarıyla bir mal sahibi veya kiracı, dava açmak istediğinde arabulucuya başvurmadan doğrudan dava açamayacak. Arabulucu ile tarafların anlaşamaması halinde dava yolu açılmış olacak.