Ev sahibinin alicengiz oyunu pes dedirtti: Kiracısını çıkartmak için sahte tebligat gönderdi

İstanbul'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Büyükçekmece'de bir ev sahibi pilot kiracısından 3 kat zam istedi. Kiracının konuyu yargıya taşıyacağını bildirmesinin ardından ise akılalmaz bir oyuna başvurdu. Sahte tebligat ile arkadaşıyla iş birliği yapan ev sahibi, kiracısını 2 hafta içinde evinden etti. Olayın ortaya çıkmasıyla ise adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Kiralık evlerin fiyatlarının ev sahipleri tarafından fahiş düzeyde artırılmasıyla alınan karar çerçevesinde kira artışına yüzde 25 sınırlama getirildi ve uygulama 1 Temmuz 2024 tarihine dek uzatıldı.

EV SAHİBİNİN ALİCENGİZ OYUNU AKILLARA DURGUNLUK VERDİ

Ancak alınan bu önlem bu sefer ev sahibinin alicengiz oyununa takıldı. Kiracısına belirlenen yasal tutarın yanına bile yaklaşmayacak düzeyde tam 3 katı zam yapmaya çalışan bir ev sahibi, pilot kiracısının hukuki olarak hakkını arayacağını söylemesinin ardından akla hayale gelmeyecek bir oyuna başvurdu ve 2 hafta içerisinde sahte tebligat oyunuyla kiracısını evinden çıkardı.

Ev sahibinin alicengiz oyunu pes dedirtti: Kiracısını çıkartmak için sahte tebligat gönderdi - Resim : 1

KİRACISINDAN 3 KAT ZAM TALEP ETTİ

Olay, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde yaşandı. İddialara göre bir ev sahibi, pilot olan kiracısı Cihan Tekin'den 3 kat zam talep etti. Tekin, ev sahibinin yaptığının yasal olmadığını ve ev sahibine kira uyarlama davası açması gerektiğini söylese de, ev sahibi türlü oyunlara başvurarak kiracısını evden çıkarmanın derdine düştü.

KİRAYI ÖDEYEMESİN DİYE HESAP NUMARASINI KAPATTI

Kiracısının kirayı ödeyememesi için banka hesabını kapatan ve kirayı bilinçli olarak tahsil 'edemeyen' ev sahibi bu hamlesiyle kiracısı Tekin'i icraya vermenin yolunu açtı.

Ev sahibinin alicengiz oyunu pes dedirtti: Kiracısını çıkartmak için sahte tebligat gönderdi - Resim : 2

SAHTE TEBLİGATI PİMAPENCİ ARKADAŞINA GÖNDERDİ

Bu sırada evinin önüne kepçelerle gelinip moloz yığınları dökülen ve bahçesi yıkılan Cihan Tekin, 1 ayın sonunda ise evine haciz gelmesiyle asıl şoku yaşadı. Ev sahibinin kiracısını evden çıkartmak için başvurduğu oyun ise sonradan ortaya çıktı. Buna göre ev sahibi Cihan Tekin'i evden çıkarmak için sahte tebligat oyununa başvurdu. Önce bir tebligat çıkardı ve sonra da tebligattan haberi olmasın diye pilot kiracısı pimapenci gibi gösterdi, SMS gitmesin diye T.C. üzerinden de işlem yapmadı.

Ev sahibinin alicengiz oyunu pes dedirtti: Kiracısını çıkartmak için sahte tebligat gönderdi - Resim : 3

KİRACININ AVUKATI: PİMAPENCİ HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Cihan Tekin'in avukatı sahte tebligatı alan pimapenciyle konuştuklarını söyleyerek pimapencinin zor durumda olduğunu ve borçları sebebiyle çocukluk arkadaşının bu oyununun içinde yer aldığını itiraf ettiğini söyledi.

Olayların ortaya çıkması sonrasında ise Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı icra memurları hakkında hem adli hem de idari soruşturma başlattı.