Ev sahipleri günlük ev kısıtlamasını deldi! İşte şeytanın aklına gelmeyecek yeni oyun

Ev sahipleri günlük kiralık evleri şimdi de saatlik olarak kiralanmaya başlandı. Kiralama belgesini henüz almayan fırsatçılar, ilanlarda yapılan kelime oyunuyla müşteri çekiyor. İşte tüm detaylar...

Ev sahipleri günlük ev kısıtlamasını deldi! İşte şeytanın aklına gelmeyecek yeni oyun

Önceki aylarda yasa haline gelerek yürürlüğe giren günlük kiralık evlere ilişkin düzenlemeye karşı fırsatçılar arka kapıdan dolanmak için harekete geçti. Sabah'ın haberine göre, ilan platformlarında 'günlük kiralık' adı altında saatlik kiralama yapan firmalar türedi. Online platformlara "1+0 daire 100 TL", "1+1 200 TL" başlıklarla ilan girilen konutlarda, saatlik kiralama yapılıyor.

SADECE HAVALİMANI OTELLERİ YAPABİLİR

Turizmciler saatlik kiralamaların havalimanı otelleri dışında yapılmadığını belirterek bunun gayri meşru eylemlere yol açtığını söyledi.

KİMLİK BİLGİLERİ YANLIŞ KİŞİLERİN ELİNE GEÇEBİLİR

Günlük kiralama yapan bu firma ya da kişiler 'Turizm konutu' belgesini bahane ederek konaklama yapmak isteyenlerden kimlik bilgilerini de talep etmeye başladı. Kimlik fotokopisinin Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılacağı belitilirken, turizm konutu belgesini aldıklarını iddia ediyor. Ancak uzmanlar bu belgenin talep edilmesini aksi takdirde kimlik bilgilerinin yanlış kişilerin eline geçebileceğine dikkat çekiyor.