Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kritik haber gece yarısı imzalandı. Bu tarih aralığında uygulanacak

Türkiye'de artan kiralar ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getirmeye başlamıştı. Kiralara yapılan fahiş zamlar sonrası tepki gösteren kiracı mahkemenin yolunu tutuyordu. Kiralara zam sınırlamasıyla ilgili uygulanan düzenlemede tarih uzatıldı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kritik haber gece yarısı imzalandı. Bu tarih aralığında uygulanacak

TBMM Genel Kurulu’nda, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarının yanı sıra bazı vergilerde artış öngören düzenlemeler getiren 29 maddelik '6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi' görüşülmeye devam ediyor.

SÜRE 1 TEMMUZ 2024’E KADAR UZATILDI

Buna göre kabul edilen 23’üncü madde ile birlikte konut kiralarında uygulanacak olan kira artışını sınırlayan yüzde 25’lik düzenleme 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı. Alınan karar kapsamında bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ni geçmemesi koşuluyla geçerli olacak. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25'in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak.

1 yıldan daha uzun süreli yapılan kira sözleşmeleri bu oranları geçecek şekilde yapılması durumunda fazla miktar sebebi ile geçersiz sayılacak.