Ev yaptırmak isteyenlere devlet desteği! Miktarlar arttırıldı. Devlet ev bakım ve onarımı için de ödeme yapıyor

Türkiye'de prefabrik ev yapmak ve onarmak isteyen vatandaşlara devlet desteği veriliyor. Son dakika gelen bilgilere göre devlet bu destek ücretlerinde artış yapma kararı aldı. İşte detaylar

Ev yaptırmak isteyenlere devlet desteği! Miktarlar arttırıldı. Devlet ev bakım ve onarımı için de ödeme yapıyor

Pek çok kalemde ve farklı boyutlarda vatandaşlara destekler sunarak finansal açıdan işlerini kolaylaştıran devletten prefabrik ve betonarme evler için de destek yapılacağı bilgisi paylaşılmıştı. Bununla beraber kriterlere uygun olarak yaptırılacak evler için ödenecek destek tutarları da belirlenmiş açıklanmıştı. Şimdi son yayımlanan bilgiye göre devlet prefabrik ev ve betonarme ev yapımları için destek ücretlerinde artışa gittiğini duyurdu.

Açıklanan son bilgiye göre Prefabrik ev yapımı için verilen desteğin 40.000 TL'den 150.000 TL'ye, betonarme ev yapımı desteğinin 70.000'den 200.000'e, Ev onarımında sağlanan desteğin ise 25.000 TL’den 75.000 TL olarak güncellendiği açıklandı. Bu desteği almak için vatandaşların hane içerisinde bulunan bireylere, kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden daha az olması gerektiği belirtilirken dul, yetim, engellilik, yaşlılık gibi durumlarla da bu desteğin alınacağı belirtildi.

DEVLET DESTEĞİNİN ŞARTLARI BELİRLENDİ

Devlet tarafından prefabrik ev ve betonarme evler için verilen destekten yararlanmak isteyen vatandaşların bazı şartlara da sahip olmaları gerekmektedir. Açıklanan bilgilere göre vatandaşların bu destekten yararlanabilmesi için prefabrik ev için kişinin kendisine ait arsasının bulunması gerekmektedir. Bununla beraber başvurmak isteyen bu kişilerin kiracı olması şartı da bulunmaktadır.