Evde bakım aylığı alanlar dikkat! Bakanlık 15 Temmuz tarihini işaret etti. Hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın

Türkiye'de milyonlarca kişi evde bakım aylığı alıyor. Aile Bakanlığı tarafından verilen bu ödeme pek çok ihtiyaç sahibinin nefes almasını sağlıyor. Bakanlık son olarak 15 Temmuz tarihini işaret ederek uyarıda bulundu.

Evde bakım aylığı alanlar dikkat! Bakanlık 15 Temmuz tarihini işaret etti. Hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre Evde Bakımıyla yardıma muhtaç vatandaşların ailelerine ödeme yapıldığı ifade edilirken Bakan Göktaş tarafından da bir açıklama yapıldı. Bakan Göktaş açıklamalarında Evde Bakım maaşlarının asgari ücrete gelen ara zam nedeniyle artması ile zamlandığını belirtti. Bu noktada üzde 40-69 engelli aylığının 1874, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığının ise 2 bin 811 liraya yükseltildiği paylaşıldı.

YENİ MAAŞ 5.098 TL OLDU

2023 Ocak zammı sonrası evde bakım aylığı 4 bin 337 lira olmuştu ve Temmuz asgari ücret zammı doğrultusunda yeniden arttı. Bu doğrultuda yeni evde bakım maaşı 5 bin 98 TL oldu. Bununla beraber yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1594 liradan 1874 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2 bin 392 liradan 2 bin 811 liraya yükseldiği bildirildi.

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında ödendiği bilinirken ödeme tarihlerinde herhangi bir değişiklik olmadığı ifade edildi. Bununla beraber ödemelerin 4 gün sonra başlaması bekleniyor.

MAAŞ SORGULAMA DETAYLARI

Evde Bakım aylığı ödemelerini e-Devlet kapısı üzerinden veya SMS yoluyla sorgulayabileceğiniz belirtilerek e-Devlet üzerinden TC kimlik numaranız ile e Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazarak sorgulama yapabileceğiniz belirtildi.

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerektiği belirtilerek bu kriterlerin "Gelir kriterlerinin uygun olması, Bakıma muhtaçlık kriteri, Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu" şeklinde olduğu bildirildi.