Evde bakım maaşı 2023 Aralık ödemesi! Aile Bakanlığı hesaplara yatırıyor. İşte güncel tutar ve tarih

Aile Bakanlığı dar gelirli aileler ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Evde Bakım Maaşı alan vatandaşlar Aralık ayı ödemeleriyle ilgili araştırmalara başladı. İşte hesaplara yatırılacak güncel tutar ve tarih.

Evde bakım maaşı 2023 Aralık ödemesi! Aile Bakanlığı hesaplara yatırıyor. İşte güncel tutar ve tarih

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemeleri her ay düzenli olarak yapılıyor. Vatandaşların hesaplarına yatırılan bu destek ödemeleri ekonomik olarak rahatlayıp nefes almalarını sağlıyor.

2023 ARALIK AYI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile Bakanlığı tarafından 2023 Aralık ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağıyla ilgili net bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz aylar baz alındığında ise Evde Bakım Maaşlarının her ayın 15'i ile 31'i arasında yapıldığı biliniyor. Aralık ayı için de ödemeler bu tarihler arasında yapılabilir.

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Evde bakım maaşı Temmuz ve Ocak aylarında 6 aylık enflasyon farkı doğrultusunda zamlanıyor. Son olarak Temmuz ayında yapılan 6 aylık enflasyon oranı doğrultuısunda evde bakım maaşları yüzde 17,55 oranında artarak 5 bin 98 liraya yükseldi. Bir sonraki zam ise Ocak 2024'te son 6 ayın enflasyon farkına bağlı olarak zamlanacak.