Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Kritik tarih belli oldu. Evde bakım maaşlarına yapılacak zam oranı netleşiyor

Türkiye'de yaşayan milyonlarca ihtiyaç sahibi insan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı destek ödemelerinden faydalanıyor. Bu destek ödemelerinden biri olan evde bakım aylığını alan vatandaşlar yeni zamlı tutarı merak etmeye başladı. Zamlı tutarın belli olacağı tarih açıklandı.

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Kritik tarih belli oldu. Evde bakım maaşlarına yapılacak zam oranı netleşiyor

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar sosyal devlet anlayışıyla bazı yardım ödemelerinden faydalanıyor. Devlet desteği yapılan vatandaşların ihtiyaç sahibi ve dar gelirli olmaları konusunda bir kıstas var. Dar gelirli vatandaşlarında temel haklarden faydalanmasını isteyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine her gün bir yenisini ekliyor.

Bu destek ödemelerinden olan evde bakım aylığı alan vatandaşlar asgari ücret zammı sonrası yapılan destek ödemelerinin de zamlanıp zamlanmayacağını merak ediyor. Temmuz ayında açıklanması beklenen evde bakım maaşı zammı ve diğer ödeneklerle birlikte emekli ve memur maaşlarındaki artışlar da netlik kazanacak. Evde bakım maaşı, ağır engelli raporuna sahip olan ve temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara sunulan bir destektir.

Evde bakım maaşı alanlar dikkat! Kritik tarih belli oldu. Evde bakım maaşlarına yapılacak zam oranı netleşiyor - Resim : 1

EVDE BAKIM MAAŞINA ZAM

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak için engelli bireyin ikamet ettiği ilin Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru sürecinde gelir kriterleri, bakıma muhtaçlık durumu ve sağlık kurulu raporunda belirtilen ağır engellilik gibi bilgiler detaylı bir şekilde incelenmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Evde bakım maaşları her ayın 15'inden 31'ine kadar olan süre içerisinde hesaplara yatırılmaktadır. Maaşın ödeme bilgilerini E-Devlet üzerinden sorgulamak mümkündür.