Evde bakım maaşı alanlara çok güzel haber. Evde bakım maaşlarına zam geldi. 2023 temmuz evde bakım maaşı işte bu kadar

Evde bakım maaşı alanların yüzünü güldürecek güzel haber geldi. SGK kapsamına alınacak olan evde makım maaşı alan vatandaşların Temmuz ayında maaşları zamlanacak. Ödeme alabilmek için gerekli şartların sağlanması gerekiyor.

Evde bakım maaşı alanlara çok güzel haber. Evde bakım maaşlarına zam geldi. 2023 temmuz evde bakım maaşı işte bu kadar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında evde bakım maaşı alanlar SGK kapsamına alınacak. Bakıma muhtaç, engelli, yaşlılara evde bakım hizmeti verenlerden sosyal güvensi olmayanlar desteklenecek. Sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanarak emekli olmalarına imkân sağlanması hedefleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞLARINA ZAM MÜJDESİ

2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı zam oranı belli oldu. 2023 yılında hak sahiplerine ödenecek yeni evde bakım maaşı 4 bin 337 TL oldu. Buna göre, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için evde bakım maaşı 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye çıktı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz. Pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmenizi sağlayan e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor.

YÜZDE 40 YÜKSELİRSE 6 BİN LİRAYI GEÇECEK

Engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmesi düşüncesiyle 2006 yılında başlatılan evde bakım yardımıyla bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan, bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlar destekleniyor.

ÖDEME ALMAK İÇİN KRİTERLERİ SAĞLAMANIZ GEREKLİ

Koşulları taşıyanlar sosyal hizmetler müdürlüklerine gerekli evraklarla başvuruda bulunabiliyor. Kurum, beyan edilen evraklar üzerinde gerekli incelemeyi yapıyor.

Rapor uygunsa, gelir kriteri de tutuyorsa hane ziyaret ediliyor. Hanenin durumu yerinde tespit ediliyor ve sonrasında heyet tarafından nihai karar veriliyor.